Διπλωματικές πηγές διαψεύδουν τη μυστική συνάντηση Δένδια – Μέρκελ

Διπλωματικές πηγές διαψεύδουν τη μυστική συνάντηση Δένδια – Μέρκελ
(Ξένη Δημοσίευση) Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι υπέγραψαν τη συμφωνία για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020, στο Κάιρο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΞ/ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όπως αναφέρουν, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν μίλησε ποτέ για «αφέλεια» της καγκελαρίου στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών.

Ουδέποτε πραγματοποιήθηκε μυστική συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνουν διπλωματικές πηγές, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Επίσης, οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι ο κ. Δένδιας, στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Politico, κάλεσε τους ηγέτες της ΕΕ να στείλουν ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία και διευκρίνισε ότι εάν κάνουν το ίδιο με τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου, αυτό θα σήμαινε ότι δεν είχαν μάθει το μάθημά τους. Ουδέποτε ο κ. Δένδιας έκανε κάποιο χαρακτηρισμό απευθυνόμενος στη Γερμανίδα καγκελάριο.

«Εάν κάνεις τα ίδια πράγματα που έκανες στο παρελθόν και περιμένεις μια άλλη εξέλιξη στο μέλλον, αυτό είναι κάτι που περιγράφεται με τη λέξη “αφέλεια” -και αυτός είναι ο ήπιος όρος θα έλεγα», ανέφερε ο κ. Δένδιας ως γενική διαπίστωση, όπως ήταν άλλωστε εμφανές και από το ίδιο το κείμενο της συνέντευξης, σημειώνουν.

Όπως προσθέτουν, τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί για συγκεκριμένα πρόσωπα δεν συνάδουν με την πολιτική κουλτούρα του υπουργού Εξωτερικών και του ύφους του στο δημόσιο λόγο.

Τέλος, όλες οι κινήσεις και οι συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στο Βερολίνο, γίνονται σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, τονίζουν οι ίδιες πηγές.