Δύσκολες εποχές για το catering

Δύσκολες εποχές για το catering

Ο τζίρος των επιχειρήσεων του χώρου μειώθηκε τα τελευταία χρόνια κατά 50%.

Σημαντικό πλήγμα έχει δεχθεί από την κρίση ο αναπτυσσόμενος κλάδος, στον χώρο της εστίασης, των Catering και των ιδιοκτητών κτημάτων όπως δηλώνει ο πρόεδρός του Γ. Αγγελόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Κτημάτων και Ιδιοκτητών Catering (ΕΝΙΚΚ) αναφέρει στην ηλεκτρονική σελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (www.eea.gr) ότι ο κλάδος βρισκόταν σε ανάπτυξη πριν από το ξέσπασμα της κρίσης, αλλά τα τελευταία χρόνια προέκυψε σημαντική μείωση του αριθμού των εκδηλώσεων κατά 35% – 40%, μείωση του αριθμού των καλεσμένων κατά 30% ανά εκδήλωση και μείωση κατά 50% στον τζίρο.

Επίσης αναφέρει ότι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ένωση είναι οι παράνομοι χώροι εκδηλώσεων (κτήματα) και γι’ αυτό τον λόγο η ΕΝΙΚΚ έχει ζητήσει από τους δήμους, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για να εκδίδουν τις άδειες, να ενημερώσουν την Ένωση για την νομιμότητα της λειτουργίας τους. «Μέχρι στιγμής δεν μας έχουν απαντήσει όλοι, γι’ αυτό η επόμενη κίνηση της Ένωσης είναι η καταγγελία των παράνομων», σχολίασε ο ίδιος.

Σχετικά με το ότι πολλές επιχειρήσεις εξαρτούν την επιβίωσή τους από την πορεία των εργασιακών σχέσεων, ο πρόεδρος ανέφερε ότι «η μόνη παρέμβαση της κυβέρνησης, προς την θετική κατεύθυνση, είναι ένα ποσοστό μείωσης 1,5% στις ασφαλιστικές εισφορές.

Επίσης, υπάρχει μία πρόβλεψη για 3% ακόμα από τον Ιούλιο 2014. Αυτό δεν θεωρούμε ότι είναι αρκετό να ανακουφίσει ουσιαστικά τον κλάδο μας, όταν η Ελλάδα υπολείπεται σ’ αυτό τον τομέα (ασφαλιστικές εισφορές) κατά 7 περίπου μονάδες από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Διαβάστε ακόμη:

Ντόνατς: H νέα μανία στην αγορά εστίασης

Ελλάδα, η χώρα του delivery

Στρώστε τραπέζι για αγνώστους!