Δύσκολη η αναδιάρθρωση της Samsung

Δύσκολη η αναδιάρθρωση της Samsung
A woman walks past Samsung Electronics Co. signage outside the company's Seocho office building in Seoul, South Korea, on Friday, Feb. 17, 2017. Samsung Group's Jay Y. Lee was formally arrested on allegations of bribery, perjury and embezzlement, an extraordinary step that jeopardizes the executive's ascent to the top role at the world's biggest smartphone maker. Photographer: SeongJoon Cho/Bloomberg via Getty Images Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο κολοσσός τεχνολογίας δεν αναμένεται να βγάλει άκρη στη σημερινή συνεδρίαση μετόχων για την εταιρική μορφή που θα πάρει.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Samsung Electronics δήλωσε σήμερα ότι τα στελέχη του ομίλου βλέπουν προκλήσεις στην αναδιάρθρωση ομίλου, με μια αξιολόγηση που βρίσκεται σε εξέλιξη να αποκαλύπτει «δυσμενείς επιπτώσεις» από την μεταστροφή σε δομή εταιρία συμμετοχών.

Ο τεχνολογικός γίγαντας αναμένεται σήμερα να καταλήξει στον τρόπο αναδιάρθρωσή του, επισημαίνει η Wall Street Journal.

Η Samsung είναι η μεγαλύτερη οικογενειακή εταιρία της Νότιας Κορέας, με 60 θυγατρικές μονάδες, με την WSJ να υπενθυμίζει ότι έχει επικριθεί ουκ ολίγες φορές από ρυθμιστικές αρχές, ξένους επενδυτές και συνήγορους εταιρικής διακυβέρνησης, επειδή είναι υπερβολικά αδιαφανής και περίπλοκη.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο, η εταιρεία γνωστοποίησε ότι προσέλαβε εξωτερικούς συμβούλους που θα τη συνδράμουν εξερευνώντας την πιθανότητα δημιουργίας μιας δομής εταιρίας συμμετοχών, με πιθανή IPO στο εξωτερικό.

Τέλος, ο CEO Kwon Oh-hyun που είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος της Samsung Electronics, υπαινίχθηκε προσέθεσε στην ομιλία του πως δεν επίκειται κάποια απόφαση και πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να εξετάζει «όλες τις επιλογές από πολλές οπτικές γωνίες, περιλαμβανομένης της νομικής, φορολογικής και στρατηγικής πλευράς».