Disney – 21st Century Fox: Ολοκληρώνεται μέσα στον μήνα η «εξαγορά του αιώνα»

Disney – 21st Century Fox: Ολοκληρώνεται μέσα στον μήνα η «εξαγορά του αιώνα»
Photo:

Όλα τα δεδομένα δείχνουν πως μέχρι το τέλος Μαρτίου η Fox θα περάσει στα χέρια της Disney.

Πιο κοντά από ποτέ βρίσκεται η ολοκλήρωση της εξαγοράς της 21st Century Fox από την Disney. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TechCrunch, τo deal των δεκάδων δισ. δολαρίων αναμένεται να κλείσει τα ξημερώματα της 20ης Μαρτίου 2019.

Η καθυστέρηση, ωστόσο, οφείλεται στη λήψη τελικής έγκρισης από τις ρυθμιστικές αρχές στο Μεξικό. Αρχικά η Disney προσπάθησε να αποκτήσει το στούντιο για 52,4 εκατομμύρια δολάρια, αλλά μετά από μια προσφορά της Comcast αναγκάστηκε να ανέβει στα 71,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η κίνηση αυτή εκ μέρους της Disney, της δίνει τη δυνατότητα να ελέγξει τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιο της Fox, συμπεριλαμβανομένου του franchise του Avatar και πολλών δημοφιλών χαρακτήρων της Marvel όπως τους X-Men και τον Deadpool. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, το ειδησεογραφικό δίκτυο Fox News θα αποσπαστεί από τη μητρική εταιρεία, και θα γίνει ανεξάρτητο με την ονομασία Fox Corporation.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ενέκρινε τη συμφωνία με την προϋπόθεση ότι η Disney θα πουλήσει τα περιφερειακά αθλητικά δίκτυα της Fox που ανταγωνίζονται το επίσης δικό της αθλητικό κανάλι ESPN.

Δεν είναι όμως τα πάντα ιδανικά σε αυτή τη συμφωνία. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η συγχώνευση των δύο κολοσσών θα οδηγήσει σε περισσότερες από 4.000 απολύσεις.