Disrupt Greece: Οι «χρυσές» ευκαιρίες για τις υποψήφιες ομάδες

Disrupt Greece: Οι «χρυσές» ευκαιρίες για τις υποψήφιες ομάδες

Ένα συνολικό πακέτο υπηρεσιών ύψους 100.000 ευρώ, αλλά και επιπλέον ευκαιρίες από εταιρείες και φορείς.

O διαγωνισμός Disrupt Greece βάζει στο επίκεντρο τις ομάδες και τους ανθρώπους τους. Οι νέες επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από υπηρεσίες και εργαλεία που θα τις βοηθήσουν να εξελίξουν και να αναπτύξουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο.

Η ανάγκη για χρηματοδότηση, αν και κρίσιμης σημασίας, δεν είναι η μοναδική με την επιχειρηματική ανάπτυξη, το μάρκετινγκ, τις πωλήσεις, την εύρεση του κατάλληλου προσωπικού και τις βελτιώσεις του επιχειρηματικού μοντέλου να είναι εξίσου σημαντικές.

Στο πλαίσιο αυτό ο διαγωνισμός, εκτός από χρηματικά βραβεία ύψους 30.000 ευρώ για τους 3 νικητές και υπηρεσίες ύψους 70.000 ευρώ από τους Industry Disruptors Game Changers και το Fortune και για τους δέκα φιναλίστ, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν mentoring, coaching, media training και ευκαιρίες διεθνούς δικτύωσης, προσφέρει σε συνεργασία με κορυφαίους οργανισμούς και φορείς επιπλέον ευκαιρίες για τις ομάδες που θα καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο.

RSM: Μια κορυφαία εταιρεία στο πλευρό των ομάδων

 

Η RSM Ελλάδος είναι μέλος της RSM International, του 6ου μεγαλύτερου δικτύου Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και Συμβούλων Επιχειρήσεων παγκοσμίως. Η εταιρία αποτελείται από 6 τμήματα, το Ελεγκτικό Τμήμα, το Τμήμα Συμβούλων Επιχειρήσεων (Business and Financial Consulting), το Τμήμα Φορολογικών και Λογιστικών Υπηρεσιών, το Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου, το Τμήμα Παροχής Υπηρεσιών Μισθοδοσίας και το Τμήμα Συμβουλευτικής Ανθρωπίνου Δυναμικού και Επιλογής Στελεχών.

Η RSM Ελλάδος θα είναι στο πλευρό των 10 ομάδων που θα διακριθούν.

Μέσω του παγκόσμιου δικτύου της RSM, η RSM Ελλάδος μπορεί και παρέχει στους πελάτες της αδιάλειπτα υπηρεσίες σε παγκόσμια εμβέλεια, κάτι που επιτυγχάνεται χάρη στην εστίαση στην ποιότητα των εργασιών της και στην ακεραιότητα των ανθρώπων που ζουν και δουλεύουν με βάση τις αξίες της RSM, αναπτύσσοντας έτσι αξιόπιστες σχέσεις με τους πελάτες του δικτύου.

Συγκεκριμένα τα στελέχη της εταιρείας θα παρέχουν συμβουλές που έχουν να κάνουν με συμβουλευτικά, λογιστικά και χρηματοοικονομικά ζητήματα ανάλογα με τις ανάγκες των εταιρειών καθώς και καθοδήγηση για το πώς μια εταιρεία μπορεί να καταρτίσει, να βελτιώσει και να αναπτύξει το business plan της, ώστε να κάνει πράξη το επιχειρηματικό της σχέδιο.

Η RSM έχει το «know how» για τη σωστή επιχειρηματική καθοδήγηση και εξωστρέφεια που απαιτούνται σήμερα στο επιχειρείν, καθώς διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία δέκα χρόνια τα European Business Awards sponsored by RSM.

Η προσπάθεια για την ανάδειξη της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας μέσω των European Business Awards sponsored by RSM ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια. Η RSM Ελλάδος επιλέγει και προσεγγίζει κάθε χρόνο κατόπιν έρευνας ένα μικρό αριθμό ελληνικών επιχειρήσεων που εφαρμόζουν καινοτόμες επιχειρηματικές πρακτικές και επιτυγχάνουν σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα τους, με σκοπό να τις ενθαρρύνει να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και τις υποστηρίζει αφιλοκερδώς σε όλα τα στάδιά του. Στόχος αυτής της ενέργειας είναι η ανάδειξη και προβολή της ελληνικής επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη και στο εξωτερικό γενικότερα.

Prisma Consulting: Ο δρόμος προς το νέο ΕΣΠΑ

Η εταιρεία Prisma Consulting θα παρέχει τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη σε έξι ομάδες του διαγωνισμού, προκειμένου να υποβάλλουν την επενδυτική τους πρόταση στο νέο κύκλο ενίσχυσης Νεοφυών Επιχειρήσεων στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ειδικότερα, η εταιρεία θα εξετάσει μαζί με την ενδιαφερόμενη startup όλες τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας της ομάδας και των προτεινόμενων δαπανών του επιχειρηματικού σχεδίου, των δικαιολογητικών προς υποβολή και θα προτείνει τις ανάλογες ενέργειες προκειμένου να ενδυναμωθεί η πρόταση προς επιχορήγηση, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις που θα ορίζει το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Μετά τη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των εταιρειών από το ΕΣΠΑ, η Prisma Consulting θα παρέχει τις υπηρεσίες της στην παρακολούθηση της υλοποίησης του έργου σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης των δαπανών, τυχόν αιτημάτων τροποποίησης και την προετοιμασία του τελικού ελέγχου κατά την ολοκλήρωση του έργου.

«Παράθυρο» με ΘΕΑ για τις ομάδες

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) θα δώσει τη δυνατότητα σε έξι από τους φιναλίστ να εγγραφούν στην «Θερμοκοιτίδα Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων» (Θ.Ε.Α.).

Το πρόγραμμα αφορά, νέες επιχειρηματικές ομάδες, αποτελούμενες τουλάχιστον από δύο μέλη, που εστιάζουν σε τομείς που είτε παραδοσιακά σχετίζονται με τις τεχνολογίες και τις τεχνολογικές καινοτομίες είτε όχι (π.χ. παραδοσιακά επαγγέλματα, που διαφοροποιούνται, όμως, και εισάγουν τεχνολογικές καινοτομίες).

Μετά την ολοκλήρωση τους προγράμματος προεπώασης (pre-incubation) θα ακολουθήσει το πρόγραμμα εκκόλαψης (incubation) των επιχειρηματικών ομάδων το οποίο θα περιλαμβάνει φιλοξενία στη ΘΕΑ διάρκειας έως και 12 μηνών καθώς και υποστηρικτικές υπηρεσίες (συμβουλευτική, δικτύωση κ.λ.π).

Η Θ.Ε.Α. θα παρέχει στις επιχειρήσεις που θα φιλοξενηθούν τις παρακάτω υπηρεσίες:

1. Φιλοξενία των επιχειρηματικών ομάδων με παροχή γραμματειακής και διοικητικής υποστήριξης.

2. Εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες (ανάλυση αγοράς, νομικά και λογιστικά θέματα, ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου, θέματα ανθρώπινου δυναμικού)

3. Εξειδικευμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης / κατάρτισης

4. Ενέργειες δικτύωσης για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομάδων

5. Συντονισμό και αξιολόγηση της πορείας των επενδυτικών ομάδων

Τέλος η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών – ΟΕΣΥΝΕ δίνει πρόσβαση σε μια σειρά από διαγωνισμούς και υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα δωρεάν πρόσβαση στην πλατφόρμα OPENiSME, ώστε οι 3 νικητές να αναζητήσουν ειδικό ερευνητή για να βελτιώσουν την καινοτομία του προϊόντος ή της υπηρεσία τους.

Οι αιτήσεις πήραν παράταση μέχρι τις 12 Ιουνίου. Μπες στον κύκλο, κάνε αίτηση τώρα!