Δείτε live όλες τις εξελίξεις από το Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός

H «Παγκοσμιοποίηση 4.0» βασικό θέμα του φετινού οικονομικού φόρουμ.

Ξεκίνησε την Τρίτη τις εργασίες του το ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο ελβετικό θέρετρο του Νταβός, όπου τρεις χιλιάδες πολιτικοί και στελέχη επιχειρήσεων αναμένεται να αναζητήσουν για τέσσερις ημέρες λύσεις στις παγκόσμιες προκλήσεις.

Στο επίκεντρο της προσοχής του φετινού φόρουμ θα βρεθούν συμμετέχοντες όπως η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε ή ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, ο λαϊκισμός, οι πολιτικές εντάσεις, οι εμπορικοί πόλεμοι και η ασάφεια που επικρατεί όσον αφορά την πορεία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ αποτελούν κάποιες από τις βασικές ανησυχίες των παγκόσμιων ηγετών, σύμφωνα με έρευνες και προβλέψεις που δημοσιεύτηκαν πριν από τη διεξαγωγή της συνόδου του Νταβός.

Φέτος το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχει θέμα «Παγκοσμιοποίηση 4.0», το οποίο αποτελεί το όραμα ενός κόσμου που διασυνδέεται και αντιμετωπίζει την οικονομική ανισότητα, σε κοινή πορεία με το παγκοσμιοποιημένο εμπόριο και την παραγωγή.

Δείτε live ότι συμβαίνει στο Νταβός από το ειδικό widget της KPMG.

Σχετικά άρθρα