Δείτε τα μηνύματα που στέλνει κάθε χρώμα για εσάς

Δείτε τα μηνύματα που στέλνει κάθε χρώμα για εσάς

Γιατί το μοβ θα ταράξει τον συνομιλητή σας ενώ το μπλε θα σας χαρίσει μια δουλειά;

Αν νομίζετε πως η επιλογή ενός χρώματος στα ρούχα σας δε σημαίνει τίποτα στην πράξη κάνετε μεγάλο λάθος. Κάθε χρώμα στέλνει τα δικά του μηνύματα. Δείτε αναλυτικά τι σημαίνει κάθε χρώμα.

Μπλε

To μπλε θεωρείται ένα από τα καλύτερα χρώματα για να φορέσει κανείς σε μια συνέντευξη για δουλειά. Σύμφωνα με έρευνα του Career Builder σε δείγμα 2.099 διευθυντών προσλήψεων, οι συνεντευξιαζόμενοι που φορούν μπλε έχουν ένα προβάδισμα. Το μπλε συμβολίζει τη χαλάρωση, την πίστη, την αυτοπεποίθηση και τον έλεγχο.

Κόκκινο

Χρόνια ερευνών έδειξαν πως οι κόκκινες αποχρώσεις δεν πρέπει να προορίζονται μόνο για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Σε μια μελέτη, οι άνδρες συμμετέχοντες είδαν φωτογραφίες γυναικών που φορούσαν διάφορα χρώματα και ρωτήθηκαν πόσο χρόνο θα περνούσαν με τη κάθε μια. Τα αποτέλεσμα έδειξαν πως όλοι θέλανε περισσότερο χρόνο με τις γυναίκες στα κόκκινα.

Γκρι

Δε θέλετε να περνάτε απαρατήρητοι; Επιλέξτε το γκρι.  Οι ειδικοί λένε ότι το χρώμα είναι απαλό, χωρίς να είναι υπερβολικά συντηρητικό και κομψό αλλά όχι λιτό. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κρατήσετε μια φιλική ατμόσφαιρα στο γραφείο χωρίς να επιλέξετε το μαύρο.

Μοβ

Επειδή οι αποχρώσεις του μοβ εμφανίζονται σπάνια στη φύση, το χρώμα μπορεί να εμφανιστεί τεχνητά. Ιστορικά, αυτό είναι που το έκανε το χρώμα των δικαιωμάτων και της εξουσίας. Το κύρος του απορρέει από το κόστος της χρωστικής που χρησιμοποιήθηκε αρχικά για την παραγωγή του. Το μοβ θα μπορούσε να προκαλέσει δυσφορία γι αυτό μη το επιλέξετε αν ο στόχος σας είναι να προσεγγίσετε κάποιον.

Μαύρο

Το total black look εκπέμπει δύναμη και αυθεντία. Το χρώμα αδυνατίζει και προσαρμόζεται. Όταν το φοράει κανείς σε ένα ραντεβού είναι κομψό και σικ και όταν φοριέται στην αίθουσα συνεδριάσεων σηματοδοτεί είστε το αφεντικό. Φυσικά το μαύρο συνδέεται επίσης με το πένθος και τη θλίψη, ενώ θα μπορούσε ακόμη και να συνδέεται με την επιθετικότητα.

Πράσινο

Το πράσινο χρώμα καθησυχάζει τις αισθήσεις μας με έναν πρωτόγονο τρόπο. Μας λέει ότι είμαστε ασφαλείς ακόμα κι όταν όλα γύρω μας χάνονται. Οι φυσικές αποχρώσεις του πράσινου είναι ηρεμιστικές και καθησυχαστικές. Μια μελέτη έδειξε ότι το χρώμα θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και στην ευρηματικότητα.

Λευκό

Προκειμένου να διατηρηθεί το λευκό σύνολο σας θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί. Αν πιστεύετε πως μπορείτε να το κάνετε τότε προτιμήστε το σε μια συνέντευξη για δουλειά σε ένα δημιουργικό τομέα ή σε ένα δείπνο με τους γονείς σας.