Δείτε τους νικητές των Startupper Awards 2017

Δείτε τους νικητές των Startupper Awards 2017

Μεγάλη η συμμετοχή του κοινού και μεγάλη η ανάγκη καταγραφής του οικοσυστήματος.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα δεύτερα Startupper Awards με στόχο την ανάδειξη των καλύτερων startups της Ελλάδας, βάσει της onlineψηφοφορίας που έτρεξε πάνω από ένα μήνα μέσω της E-Survey.

Ο Γιάννης Καντώρος, CEO τoυ Ομίλου Interamerican, στον χαιρετισμό που απεύθυνε στην έναρξη της εκδήλωσης απονομής εστίασε στις προσπάθειες των ιδρυτών των ελληνικών Startups οι οποίες είναι μια ελπίδα για το μέλλον της χώρας αλλά και μπορούν να προχωρήσουν και να εξελίξουν την καινοτομία προς όφελος όλων ακόμα και των μεγάλων εταιρειών μέσα από συνέργειες και συνεργασίες. Επίσης ανέφερε ότι τρέχει εσωτερικός incubator-διαγωνισμός για καινοτομικές ιδέες στελεχών της Interamerican οι καλύτερες εκ των οποίων προχωράνε προς εμπορική ή άλλη υλοποίηση, ο πρώτος ίσως του είδους στην χώρα μας.

Οι νικητές των Startupper Awards 2017 όπως προέκυψαν είναι:

Scaleups

1η Θέση Workable, μια πλατφόρμα που προσφέρει σε εταιρείες εύκολη διαχείριση της διαδικασίας των προσλήψεων με παγκόσμια ανάπτυξη και παρουσία.

2η Θέση Reportbrain, μια εταιρεία που προσφέρει ανάλυση μεγάλων δεδομένων αποκαλύπτοντας χρήσιμες και στρατηγικές πληροφορίες για επιχειρήσεις.

3η θέση Viva Wallet, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης πληρωμών στην Ελλάδα, εναλλακτική των τραπεζών.

Ακολούθησαν και συμπλήρωσαν τη πεντάδα E-Table και Yolenis

Startups

1η Θέση Quizdom, το γνωστό παιχνίδι γνώσεων στα smartphones με εκατομμύρια χρήστες το οποίο επεκτείνεται και στην εκπαίδευση.

2η Θέση Parky, μια υπηρεσία εύρεσης θέσεων πάρκινκ σε πυλωτές με μεγάλη ανάπτυξη.

3η Θέση Spitogatos.gr, υπηρεσία online εύρεσης σπιτιών προς ενοικίαση και αγορά.
Ακολούθησαν και συμπλήρωσαν τη πεντάδα Parkaround και Forky.

Early Stage Startups

 Θέση Openichnos, η Startup από τη Κρήτη έχει δημιουργήσει μια αυτόνομη ενεργειακά και πλήρως φορητή μονάδα εντοπισμού σκαφών αναψυχής.

2η Θέση BetterMe, προσφέρει ολιστικές και εξατομικευμένες υπηρεσίες καλής υγείας και ευεξίας μέσα από ένα τεστ βιολογικού ιστού μαλλιών.

3η Θέση Funk Martini, η μεγαλύτερη υπηρεσία εύρεσης υπηρεσιών ομορφιάς και περιποίησης.
Ακολούθησαν και συμπλήρωσαν τη πεντάδα Cyclefi και Disabledbook.

Οικοσύστημα Startups/ Πρωτοβουλίες

1η θέση, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, To Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μέσα από ένα μεγάλο ταμείο υποστηρίζει μη κερδοσκοπικές πρωτοβουλίες και δομές του Ελληνικού οικοσυστήματος Startups σε επίπεδο διαγωνισμών και χορηγιών.

Ακολούθησαν και συμπλήρωσαν τη πεντάδα Orange GroveAct4GreeceBluegrowthCorallia.

Οι πρώτες  Startups κάθε κατηγορίας  κέρδισαν από ένα κινητό τηλέφωνο της Huawei και οι υπόλοιπες, δώροεπιταγές και συνδρομές από τα Public και τη Readpoint.