ΔΝΤ: Η ανάκαμψη χρειάζεται σθεναρά μέτρα δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής

ΔΝΤ: Η ανάκαμψη χρειάζεται σθεναρά μέτρα δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής
epa08269367 International Monetary Fund Managing (IMF) Director Kristalina Georgieva participates in a joint press conference with World Bank Group President David Malpass (unseen) on the organizations response to the COVID-19 coronavirus outbreak at the IMF headquarters in Washington, DC, USA, 04 March 2020. The two international organizations have also changed their upcoming annual spring meetings to a virtual gathering due to the COVID-19 coronavirus outbreak. EPA/ERIK S. LESSER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Χθες, μάλιστα, η επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε πως εάν οι χώρες της G20 κινηθούν μαζί επενδυτικά, θα πετύχουν ισχυρότερο αναπτυξιακό αποτέλεσμα με λιγότερο κόστος.

Παρέμβαση στη σύνοδο Κάισιν που πραγματοποιείται στο Πεκίνο, πραγματοποίησε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), μιλώντας για την παγκόσμια οικονομία.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα τόνισε σήμερα ότι ο δρόμος της παγκόσμιας οικονομίας προς την ανάκαμψη πρέπει να υποστυλωθεί με σθεναρά μέτρα δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής από μέρους των κυβερνήσεων, τα οποία πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζονται, προειδοποιώντας εναντίον του πρόωρου τερματισμού τους.

Η Γκεοργκίεβα έκανε την τοποθέτηση αυτή σε μαγνητοσκοπημένη εκ των προτέρων παρέμβασή της στη Σύνοδο Κάισιν, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Πεκίνο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Γκεοργκίεβα κάλεσε εχθές τις χώρες της G20 να συγχρονίσουν τις επενδύσεις τους για να ανοικοδομηθούν από την πανδημία κορωνοϊού, λέγοντας ότι αυτό θα επιτύχει ισχυρότερο αναπτυξιακό αποτέλεσμα με λιγότερο κόστος.

Μιλώντας στο Φόρουμ για την Ειρήνη του Παρισιού μια ημέρα πριν οι ηγέτες των οικονομικών της G20 πραγματοποιήσουν ψηφιακή συνάντηση την Παρασκευή, η Γκεοργκίεβα δήλωσε ότι οι χώρες πρέπει να επωφεληθούν από την αδράνεια της επενδυτικής ικανότητας, τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο και τα πολύ χαμηλά επιτόκια για να ενισχύσουν τις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη και να μειώσουν την οικονομική ανισότητα.

«Εάν οι χώρες της G20, κινηθούν μαζί, επενδύσουν ταυτόχρονα… Θα ξοδέψουν ένα τρίτο λιγότερο για να επιτύχουν τον ίδιο στόχο παραγωγής», δήλωσε ο Georgieva.