ΔΝΤ: Σε συντονισμό με την Ευρώπη η εποπτεία της Ελλάδας

ΔΝΤ: Σε συντονισμό με την Ευρώπη η εποπτεία της Ελλάδας

Στις 27 Ιουλίου το Ταμείο θα δημοσιεύσει τις προβλέψεις για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Στις 27 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με αντικείμενο την έκθεση του Άρθρου 4 για την Ελλάδα. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έκθεσης, η οποία θα περιλαμβάνει και τις προβλέψεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους (DSA), αναμένεται ότι θα δημοσιευτούν λίγες μέρες αργότερα.

Σε ό,τι αφορά την εποπτεία μετά από το πρόγραμμα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις επανέλαβε πως είναι μια προβλεπόμενη διαδικασία που ακολουθεί το Ταμείο για κάθε χώρα που εξέρχεται από ένα πρόγραμμα και θα είναι παρόμοια με άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, σημείωσε επίσης ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν κοινές αποστολές ΔΝΤ – ευρωπαϊκών θεσμών στην Ελλάδα μέσα στο πλαίσιο της ήδη υπάρχουσας στενής συνεργασίας, λέγοντας ότι θα συντάσσονται δύο εκθέσεις σε ετήσια βάση, οι οποίες θα συνδυάζονται με έναν αριθμό επισκέψεων των τεχνικών κλιμακίων στην Ελλάδα.

Όπως συμπλήρωσε, «θα συντονίσουμε την μετα-προγραμματική μας εποπτεία με τις προσπάθειες παρακολούθησης των Ευρωπαίων εταίρων. Και δεδομένου ότι εργαζόμαστε τόσο στενά με τους Ευρωπαίους και διαθέτουμε συμπληρωματικούς τομείς τεχνογνωσίας, θα ήταν λογικό από πρακτική άποψη το ΔΝΤ να συνδυάσει την αποστολή του με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα».