Δώδεκα τρόποι να πεις «γεια» σε όλο τον κόσμο

Δώδεκα τρόποι να πεις «γεια» σε όλο τον κόσμο

Το να ξέρει κανείς πώς να χαιρετήσει όταν βρεθεί σε μία ξένη χώρα, μπορεί να τον βγάλει πολλές φορές από τη δύσκολη θέση.

 

Από μία απλή χειραψία μέχρι μία υπόκλιση και ακόμη πιο… περίπλοκες διαδικασίες χαιρετισμού, το «γεια» μπορεί να εξελιχθεί σε μία περίπλοκη διαδικασία, ανάλογα με το πού βρίσκεστε.

1.Γαλλία

Ένα φιλί σε κάθε μάγουλο

Ο τυπικός χαιρετισμός στη Γαλλία περιλαμβάνει ένα φιλί σε κάθε μάγουλο. Συνήθως προσφέρουμε πρώτα το δεξί και ύστερα το αριστερό μάγουλο.

2. Ιαπωνία

Μία ευγενική υπόκλιση

Όταν δύο άνθρωποι συναντιούνται στην Ιαπωνία, ο χαιρετισμός περιλαμβάνει μία υπόκλιση από τον καθένα.

3. Φιλιππίνες

Το παραδοσιακό Μανο

Αν βρεθείτε στις Φιλιππίνες, ο χαιρετισμός ενός ηλικιωμένου ανθρώπου περιλαμβάνει φίλημα στο χέρι και στη συνέχεια να φέρετε το χέρι του ανθρώπου που χαιρετάτε στο κούτελό σας ως ένδειξη σεβασμού.

4. Αργεντινή

Ένα φιλί

Διόλου περίπλοκος δεν είναι ο τρόπος χαιρετισμού στην Αργεντινή, καθώς περιλαμβάνει ένα απλό φιλί, ακουμπώντας το δεξί σας μάγουλο στο δεξί μάγουλο του ανθρώπου που χαιρετάτε.

5. Ρωσία

Μία δυνατή χειραψία

Ο καλύτερος τρόπος για να πείτε «γεια» στη Ρωσία είναι να κάνετε μία δυνατή χειραψία.

6. Θιβέτ

Βγάλτε γλώσσα!

Ο παραδοσιακός τρόπος χαιρετισμού στο Θιβέτ επιτάσσει να βγάλετε έξω τη γλώσσα.

7.Ινδία

Ναμαστε!

Ο χαιρετισμός στην Ινδία περιλαμβάνει την τοποθέτηση των χεριών σε θέση προσευχής , με τα δάχτυλα να δείχνουν προς τα πάνω και ελαφρώς λυγισμένα την ώρα που λέτε: Ναμαστε!

8. Ουκρανία

Τρία φιλιά

Αν βρεθείτε στην Ουκρανία, μην περιοριστείτε στο ένα φιλί. Το εθιμοτυπικό του χαιρετισμού περιλαμβάνει τρία φιλιά.

9. Ταϋλάνδη

Γουάι

Ενώστε τις παλάμες στο ύψος του στήθους σας και λυγίστε ελαφρώς το κεφάλι, έτσι ώστε οι αντίχειρές σας να αγγίζουν το πηγούνι σας και οι άκρες των υπόλοιπων δαχτύλων σας το κούτελό σας.

10. Γροιλανδία

Κουνικ

Πρόκειται για έναν χαιρετισμό που γίνεται μεταξύ κοντινών προσώπων. Τοποθετείτε τη μύτη και το άνω χείλος σας στο μάγουλο ή στο κούτελο του ανθρώπου που θέλετε να χαιρετήσετε και πάρτε μία ανάσα.

11. Μποτσουάνα

Κάτι παραπάνω από χειραψία

Για να πείτε «γεια» στην Μποτσουάνα πρέπει να απλώσετε το δεξί σας χέρι και να κάνετε μία τυπική χειραψία με τον άνθρωπο που θέλετε να χαιρετήσετε. Στη συνέχεια, σηκώστε το χέρι του άλλου ατόμου, έτσι ώστε να ακουμπούν οι αντίχειρές σας και σηκώστε το δεξί χέρι σας επάνω. Επιστρέψτε στην αρχική χειραψία για ένα ακόμη ανεβοκατέβασμα.

12. Νέα Ζηλανδία

Χόντζι

Πρόκειται για τον παραδοσιακό χαιρετισμό των Μαορί που περιλαμβάνει το να πιέζει ο ένας τη μύτη και το κούτελο του άλλου ταυτόχρονα.