Dogecoin: Λογαριασμός έχει νομίσματα αξίας 2,1 δισ. δολαρίων και ίσως ανήκει… στον Έλον Μασκ

Dogecoin: Λογαριασμός έχει νομίσματα αξίας 2,1 δισ. δολαρίων και ίσως ανήκει… στον Έλον Μασκ
Photo: REUTERS

Το Dogecoin ξεκίνησε ως αστείο. Επρόκειτο για ένα ψηφιακό νόμισμα που σχεδιάστηκε για να είναι… άχρηστο. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε κάποιους να γίνουν δισεκατομμυριούχοι από αυτό.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, μια άγνωστη οντότητα κατέχει σήμερα περίπου το 28% του Dogecoin που είναι σε κυκλοφορία, ποσότητας που, βάσει της τρέχουσας αξίας του νομίσματος, ισοδυναμεί με 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Dogecoin υπάρχει εδώ και οκτώ χρόνια, και για τα περισσότερα είχε αξία μισό σεντ. Δέκα χιλιάδες νέα Dogecoins θα εκδίδονται κάθε λεπτό ες αεί, πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται για ένα πληθωριστικό νόμισμα – σε αντίθεση με το bitcoin, που δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 21 εκατομμύρια νομίσματα.

Ώσπου ο Elon Musk αποφάσισε να συμμετάσχει στο αστείο μέσω Twitter, όπως και άλλες διαδικτυακές διασημότητες…

Mυστηριώδης αγοραστής

Δεδομένης της ανερχόμενης αξίας του Bitcoin, το Dogecoin έχει ενισχυθεί… από μόνο του, αυξανόμενο περίπου στα 5 σεντ. (Ναι, δεν συγκρίνεται με 52.000 δολάρια, αλλά το άλμα +900% δεν το λες «μικρό».)

Φυσικά, είναι απολύτως πιθανό ο κάτοχος λογαριασμού αυτού του Dogecoin να μην είναι άνθρωπος. Είναι σύνηθες για τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων να διατηρούν μεγάλα χαρτοφυλάκια για λογαριασμό των πελατών τους. Η εγγενής ανώνυμη φύση των εν λόγω λογαριασμών καθιστά αδύνατο να διαπιστωθεί τι συμβαίνει.

Ωστόσο, όποιος άλλος κατέχει τον εν λόγω λογαριασμό, κατέχει 38,6 δισεκατομμύρια Dogecoin και αγοράζει από τον Φεβρουάριο του 2019.

Όπως σημειώνει η Wall Street Journal, ο μυστηριώδης αγοραστής αποκτά κάθε φορά 28.061971 Dogecoins. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι από τον Έλον Μασκ, του οποίου η ημερομηνία γέννησης είναι 28 Ιουνίου 1971