Dolce Attica Riviera: Το σχέδιο για να μετατρέψει σε τουριστικό πόλο έλξης την Βραυρώνα

Dolce Attica Riviera: Το σχέδιο για να μετατρέψει σε τουριστικό πόλο έλξης την Βραυρώνα

Το όραμα της Αττικής Ριβιέρας, ο στόχος για ξενοδοχείο πέντε αστέρων και η στόχευση σε corporate τουρισμό.

 

Να γίνει ο «Αστέρας των Μεσογείων» φιλοδοξεί το Dolce Attica Riviera, συμφερόντων του ξενοδοχειακού κολοσσού Wyndham που διαθέτει 20 ξενοδοχειακές μονάδες σε Αμερική και Ευρώπη.

Ο γνωστός ξενοδοχειακός όμιλος συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τις επενδυτικές τοποθετήσεις στην Ελλάδα, με τον Χάρη Σιγανό, ιδρυτή της Zeus International και αποκλειστικό συνεργάτη της Wyndham Hotel Group να δηλώνει πως όσο υπάρχουν χρήματα θα γίνονται διαρκώς επενδύσεις.

Σε ότι αφορά το Dolce Attica Riviera που βρίσκεται στην περιοχή της Βραυρώνας, σε πρώτη φάση η επένδυση ανέρχεται σε 5 εκατομμύρια ευρώ και θα συνοδευτεί από τη δημιουργία 200 θέσεων εργασίας που θα τονώσουν σημαντικά την οικονομία της τοπικής κοινωνίας.

Στόχος του πολυεθνικού ομίλου είναι να δημιουργήσει ένα φρέσκο ξενοδοχείο σε μια διαφορετική, όχι τόσο εμπορική  περιοχή, εστιάζοντας  στην ανάπτυξη της «Αττικής Ριβιέρας». «Κάναμε το πρώτο franchise ξενοδοχείου Dolce στον κόσμο. Πρόκειται για ένα από τα αναπτυσσόμενα brands Ομίλου που στοχεύει σε ένα πιο corporate κοινό, δίνοντας έμφαση στον συνεδριακό τουρισμό» ανέφερε ο Χάρης Σιγανός, διευκρινίζοντας πως η πρώτη φάση υλοποίησης της επένδυσης αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Μαΐου.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα του Dolce Attica Riviera είναι, σύμφωνα με τον κ. Σιγανό, το γεγονός ότι αποτελεί ένα θέρετρο πόλης που έχει εγγύτητα με το χωριό. Απέχει περίπου δέκα λεπτά από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, βρίσκεται κοντά σε όλα τα συνεδριακά ξενοδοχεία της ανατολικής Αττικής και οι επισκέπτες του μπορούν εύκολα να επισκεφτούν το κέντρο της Αθήνας.

«Επισήμως ανοίξαμε 1η Μαρτίου και ήδη η πληρότητα για τον μήνα Απρίλιο ξεπερνά το 70%. Στόχος μας είναι το ξενοδοχείο να λειτουργεί 12 μήνες το χρόνο και όχι μόνο το διάστημα Απριλίου – Οκτώβρη που συνέβαινε προηγουμένως».

Δυνατό «χαρτί» στα χέρια της διοίκησης είναι πως το εν λόγω ξενοδοχείο διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο ξενοδοχειακό σπα στην Αττική, στο οποίο χρησιμοποιείται θαλασσινό νερό για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν την εμπειρία της θαλασσοθεραπείας. Παράλληλα, υπάρχουν 12 καμπίνες υδροθεραπειών, ωστόσο, τις εντυπώσεις έχει κλέψει η κρητική θεραπεία, στην οποία τα βασικά υλικά που χρησιμοποιούνται στο σώμα είναι το ελαιόλαδο και η ρακί.  Το γυμναστήριο παρέχεται δωρεάν  στους επισκέπτες, όπως επίσης και ένα welcome ticket με δεκαπεντάλεπτο μασάζ.

Την ίδια ώρα, το προστατευμένο περιβάλλον από τη Natura λειτουργεί ως πόλος έλξης για όσους επιδίδονται σε birdwatching, ενώ μεγάλη ζήτηση καταγράφεται και στη διάσχιση της περιοχής με άλογα, τα οποία παίρνει κανείς από το Μαρκόπουλο.

Να σημειωθεί πως στο 6όροφο ξενοδοχείο – που φιλοδοξεί να αποκτήσει πέντε αστέρια –  από τα συνολικά 346 δωμάτιά του έχουν ανακαινιστεί πλήρως τα  50. Για την περίοδο 2018-2019 προβλέπεται δε η δημιουργία πισίνας στα prive bungalows, έτσι ώστε το Dolce Attica Riviera να μετατραπεί στον Αστέρα των Μεσογείων.

Το ξενοδοχείο μπορεί να φιλοξενήσει έως και 900 άτομα και τιμή στη μεσαία περίοδο για ένα δίκλινο δωμάτιο με θέα τη θάλασσα κυμαίνεται στα 135 ευρώ, ενώ την υψηλή περίοδο μπορεί να φτάσει τα 185 ευρώ.

«Ο χρόνος που απαιτείται για τη μεταφορά στην περιοχή της Βραυρώνας είναι αντίστοιχος με εκείνον για την αθηναϊκή Ριβιέρα, με τη βασική διαφορά ότι εδώ έχουμε πιο καθαρές θάλασσες και έναν απάνεμο κόλπο με θέα τον αρχαίο ναό της Αρτέμιδος» λέει ο κ. Σιγανός.

Σχολιάζοντας την εικόνα που καταγράφει ο κλάδος του τουρισμού στη χώρα μας, επεσήμανε πως πολλές φορές, οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε αυτόν κάνουν το λάθος να στήσουν ξενοδοχειακά προϊόντα και μονάδες χωρίς να έχουν σχεδιάσει το τουριστικό τους προϊόν.