Δολοφονία Σουλεϊμανί: Βίντεο ντοκουμέντο με τον πύραυλο να χτυπά το αυτοκίνητο του Ιρανού στρατηγού

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Βίντεο ντοκουμέντο με τον πύραυλο να χτυπά το αυτοκίνητο του Ιρανού στρατηγού
  Αν και το βίντεο ντοκουμέντο δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι αυθεντικό, σύμφωνα με την Daily Mail φαίνεται η στιγμή που ο αμερικανικός πύραυλος πέφτει στο αυτοκίνητο του στρατηγού Σουλεϊμανί.

Βίντεο διέρρευσε από τη στιγμή της δολοφονίας του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Το βίντεο -το όποιο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά του- φέρεται να τραβήχτηκε από κλειστό κύκλωμα κοντά στο αεροδρόμιο και καταγράφει τη στιγμή της έκρηξης. Δόθηκε στη δημοσιότητα από την Daily Mail, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού AhadTV.

Οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν εδώ και μήνες τις μετακινήσεις του στρατηγού Σουλεϊμανί και θα μπορούσαν να τον είχαν σκοτώσει πολύ νωρίτερα. Το Πεντάγωνο εξήγησε πως ο Ιρανός στρατηγός «προετοίμαζε σχέδια επιθέσεων σε Αμερικανούς διπλωμάτες και στρατιωτικούς στο Ιράκ και σε όλη την περιοχή».

Το Ιράν από τη μεριά του υπόσχεται να εκδικηθεί τον θάνατο του στρατηγού “τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος”.

Το πτώμα του 62χρονου Σουλειμανί βρέθηκε διαμελισμένο, όπως ανακοίνωσε έγκυρες πηγές.

Ο Ιρανός στρατηγός έχασε τη ζωή του μετά από αμερικανική επιδρομή με τους φιλοϊρανικούς συνασπισμούς μαχητών να τίθενται σε ετοιμότητα και την αμερικανική πρεσβεία στο Ιράκνα καλεί τους Αμερικανούς υπηκόους να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα.

Έρευνα που δημοσιοποιήθηκε το 2018 από το ινστιτούτο IranPoll και το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ έδειξε ότι το 83% των Ιρανών είχε θετική γνώμη για τον Σουλεϊμανί, γεγονός που σημαίνει ότι ήταν πιο δημοφιλής από τον πρόεδρο Χασάν Ρουχανί και τον επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.