Δολοφονήθηκε ο Τυνήσιος ηγέτης της αντιπολίτευσης Μοχάμεντ Μπράχμι

Δολοφονήθηκε ο Τυνήσιος ηγέτης της αντιπολίτευσης Μοχάμεντ Μπράχμι

Διαδηλωτές πυρπόλησαν τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος.

Ο κ. Μπράχμι, 58 ετών, ηγείτο του εθνικιστικού Λαϊκού Κινήματος. Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία επικεφαλή κόμματος της αντιπολίτευσης στη χώρα. Τον Φεβρουάριο είχε δολοφονηθεί έξω από το σπίτι του στην Τύνιδα ο κοσμικός Τσόρκι Μπελάιντ. Η είδηση της δολοφονίας του είχε προκαλέσει εκτεταμένες διαδηλώσεις οδηγώντας τον πρωθυπουργό Χαμαντί Τζεμπάλι σε παραίτηση.

Οπλισμένοι μοτοσυκλετιστές πυροβόλησαν τον Μπράχμι  στο αυτοκίνητο του μπροστά στη σύζυγo και την κόρη του σήμερα το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωσή του κόμματος του. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι δράστες πυροβόλησαν εναντίον του 11 φορές.

Διαβάστε: Ο αγαθός δικτάτορας του Ντιτρόιτ

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, διαδηλωτές πυρπόλησαν τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος ισλαμιστικού κόμματος, Ενάχντα, στην πόλη Σίντι Μπουζίντ, γενέτειρα του Μπράχμι.

Είχαν συγκεντρωθεί, νωρίτερα, έξω από το κεντρικό κυβερνείο της Σίντι Μπουζίντ, όπως και μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών στην κεντρική λεωφόρο της Τύνιδας, Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, αλλά και έξω από το νοσοκομείο Μαχμούντ Μάτρι, όπου μεταφέρθηκε ο δολοφονημένος πολιτικός.

Το κυβερνών κόμμα καταδίκασε την δολοφονία του Μπράχμι.