Domino Style: Βλέπεις, επιλέγεις, αγοράζεις!

Domino Style: Βλέπεις, επιλέγεις, αγοράζεις!

Ανεξάρτητοι σχεδιαστές μόδας βρίσκουν νέους τρόπους προσέγγισης των καταναλωτών μέσω της Domino Style.

Μια διακαναλική πλατφόρμα πιστότητας που φέρνει σε επαφή fashion brands  και ανεξάρτητους σχεδιαστές μόδας με τους καταναλωτές λανσάρει στην ελληνική αγορά η ελληνική startup «Domino Style». Αν ανήκετε στην κατηγορία των λεγόμενων fashionistas και όσων δεν φοβούνται να πειραματιστούν με την εξωτερική τους εμφάνιση, η ομάδα της Domino Style είναι έτοιμη να σας δώσει τα τελευταία trends στον κόσμο της μόδας και να σας προτείνει σχέδια ταλαντούχων σχεδιαστών.

Τέσσερις απόφοιτοι από τα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών και Μηχανικών Η/Υ ετοιμάζονται να σας μυήσουν στον κόσμο της μόδας. Η Domino Style, που έχει έδρα την Πάτρα, αποτελείται από τους Ιωάννη Αναγνωστόπουλο, Διονύση Ρόδη, Λίνα Στούμπου και Παναγιώτη Τσάγγα.

Διαβάστε ακόμη: Κλικ στην e-μόδα

Η ιδέα τους, η οποία σημειωτέον συγκαταλέγεται στις δέκα ιδέες συνολικά που θα υποστηρίξει η εταιρεία Cosmote -μέσω του προγράμματος που «τρέχει» για τις startups-, ανοίγει έναν ακόμη δίαυλο επικοινωνίας και προώθησης προϊόντων μόδας ακολουθώντας την τακτική που θέλει τις αγορές μέσω διαδικτύου να αυξάνονται, είτε γιατί το κόστος είναι χαμηλότερο, είτε γιατί δεν υπάρχει αρκετός ελεύθερος χρόνος για window shopping.

Μπορεί κάποιοι από εσάς να ακούν το όνομα Domino Style για πρώτα φορά, αλλά η ανερχόμενη εταιρεία έχει ήδη δώσει τις πρώτες «εξετάσεις». Ήταν εκείνη που ανέλαβε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση  διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του διημέρου Meet Market. Οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με επιλογές ρούχων καθώς και να ψηφίσουν σε πραγματικό χρόνο μέσω κινητού τηλεφώνου για τα σχέδια της προτίμησης τους κερδίζοντας διάφορα δώρα. Στον εν λόγω διαγωνισμό συμμετείχαν 28 designers.

Διαβάστε ακόμη: Η Ελληνο-αμερικανίδα που «σάρωσε» τον κόσμο της μόδας

Σε ότι αφορά το Μeet Market αποτελεί μια μη κερδοσκοπική εταιρεία βασισμένη σε μια κοινότητα σχεδιαστών, κατασκευαστών, παραγωγών, συλλεκτών και ανεξάρτητων μικρο-επιχειρήσεων που συνεχώς διευρύνεται.  Κάθε μήνα και για ένα μόνο Σαββατοκύριακο το Μeet Market επιλέγει και από νέο διαφορετικό μέρος για να διοργανώσει μια σύγχρονη μετακινούμενη αγορά στην οποία οι συμμετέχοντες μπορούν να εκθέσουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν τις αγορές τους ακούγοντας μουσική, καθώς στο Meet market δίνουν το παρόν dj’s και μουσικοί παραγωγοί. Η αγορά που πλέον έχει καταστεί θεσμός ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2007, οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 200 και οι επισκέπτες ανέρχονται σε 5.000.

Για την Domino Style τα σχέδια δεν περιορίζονται μόνο εντός συνόρων αλλά επεξεργάζεται τρόπους ώστε η εφαρμογή Domino Style App να εξελιχθεί και σε διεθνές επίπεδο. Μότο της εταιρείας είναι η δημιουργία μιας διαφορετικής μόδας από αυτή που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Επισκεπτόμενος κανείς την ιστοσελίδα της -που έχει και διαδραστικό χαρακτήρα- δεν έχει παρά να ακολουθήσει τρία βασικά βήματα: Να βγάλει τις φωτογραφίες από τα αγαπημένα του αντικείμενα μόδας, να  κάνει tag τους σχεδιαστές (από τη λίστα που υπάρχει στην εφαρμογή) των οποίων τα αξεσουάρ φοράει και στη συνέχεια οι σχεδιαστές θα επιβραβεύσουν τις φωτογραφίες που τους αρέσουν περισσότερο, ενώ οι fashion bloggers θα ανοίξουν έναν καινούριο δρόμο προς τη μόδα!