Δόμνα Μιχαηλίδου: Άδεια άνευ αποδοχών και περιθώριο απόλυσης για τους ανεμβολίαστους

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τον δρόμο για τις απολύσεις των μη εμβολιασμένων φαίνεται πως ανοίγει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου στο Open.

Όπως είπε, μετά τις 16 Αυγούστου, «αν ο εργαζόμενος δεν θέλει να εμβολιαστεί, βγαίνει σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών, η οποία θα έχει ένα «ταβάνι», για παράδειγμα ενός μήνα.

Αν ακόμη και ένα μήνα μετά την υποχρεωτική άδεια, ο εργαζόμενος εξακολουθεί να μην επιθυμεί να εμβολιαστεί τότε θα υπάρχει το περιθώριο να απολυθεί…».

Σημειώνεται πως η κ. Μιχαηλίδου αναφερόταν στους εργαζόμενους στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων και δεν διευκρίνισε εάν αυτό θα ισχύει και για τους υγειονομικούς. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι θα αποτελέσει οδηγό και για άλλες επαγγελματικές κατηγορίες για τις οποίες θα αποφασιστεί υποχρεωτικός εμβολιασμός. 

«Εδώ και ενάμιση χρόνο είμαστε κοντά στις δομές. Οι περισσότερες μονάδες, διοικήσεις και εργαζόμενοι έχουν βάλει πλάτη. Κάνουμε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό όλων των εργαζομένων στις ιδιωτικές και δημόσιες δομές» είπε η κ. Μιχαηλίδου, επισημαίνοντας ότι στις δημόσιες δομές φροντίδας ηλικιωμένων έχει εμβολιαστεί μόλις το 43%, ενώ στις ιδιωτικές το 65% των εργαζομένων.