Δωρεά 1.000.000€ από την Visa Hellas σε 15 οργανισμούς πανελλαδικά

Δωρεά 1.000.000€ από την Visa Hellas σε 15 οργανισμούς πανελλαδικά

Πράξεις αλληλεγγύης προς τις πιο ευπαθείς ομάδες σε μια δύσκολη εποχή.  

Η χώρα μας περνά μία από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις. H οικονομική αβεβαιότητα εντάθηκε ξανά τους τελευταίους μήνες, επηρεάζοντας τόσο την καθημερινότητά μας, όσο και την ελληνική οικονομία.  Μέσα από τις δυσκολίες η χώρα προσπαθεί να βρει και πάλι τον βηματισμό της και σήμερα είναι πιο επιτακτική από ποτέ η συμβολή όσων μπορούν να βοηθήσουν μέσα από τις δράσεις τους. Στο πλαίσιο αυτό μεγάλες εταιρείες, μέσα από ειδικά προγράμματα αλληλεγγύης, δίνουν ένα αίσθημα ασφάλειας και στους οργανισμούς που στέκονται δίπλα στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Ένα τέτοιο έργο έρχεται να αναλάβει και η Visa Hellas, η οποία θέλοντας να υποστηρίζει το δύσκολο έργο των μη κερδοσκοπικών οργανισμών, προσφέρει 1.000.000€ σε 15 οργανισμούς πανελλαδικά. Η εταιρεία πήρε αυτή την απόφαση σε μια περίοδο που όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στη χρήση καρτών, κυρίως χρεωστικών αλλά και πιστωτικών και στις ηλεκτρονικές πληρωμές, λόγω της επιβολής των capital controls, με τους αριθμούς να μιλούν από μόνοι τους. Μόνο για τις χρεωστικές κάρτες η εκτίμηση είναι ότι η χρήση τους τετραπλασιάστηκε το τελευταίο διάστημα με τους Έλληνες να υπολογίζεται ότι ξοδεύουν περίπου 6 δισ. ευρώ μέσω καρτών.

Αξιοποιώντας αυτή την τάση και στην Ελλάδα και δεδομένου ότι η ελληνική οικονομία συνεχίζει να έχειπροβλήματα με πολλές ευπαθείς ομάδες να βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης, η εταιρεία αποφάσισε για αγορές με κάρτες Visa, να διατίθεται σε οργανισμούς το ποσό δύο λεπτών του ευρώ ανά συναλλαγή και μέχρι του συνολικού ποσού του ενός εκατομμυρίου ευρώ.  Η δράση χρηματοδοτείται από την Visa και τις συνεργαζόμενες τράπεζες ( ALPHA BANK”, Τράπεζα Αττικής, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank, HSBC και Τράπεζα Πειραιώς), χωρίς την επιβάρυνση των κατόχων καρτών ή των εμπόρων.

Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα του συγκεκριμένου προγράμματος έχουν αρχίσει να φαίνονται και να αποδίδουν. Τον Μάρτιο η Visa Hellas παρέδωσε την πρώτη δωρεά στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα σπίτια του οργανισμού, στα Μελίσσια όπου ο Γενικός Διευθυντής της Visa Europe για Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, Νίκος Καμπανόπουλος και ο Πρόεδρος του ΔΣ της Visa Hellas Λεωνίδας Κασούμης παρέδωσαν την επιταγή των 100.000€ στον πρόεδρο του οργανισμού Κώστα Γιαννόπουλο.

Η συγκίνηση ήταν πολύ μεγάλη αφού όπως τόνισε ο κος Γιαννόπουλος «η ενέργεια αυτή της Visa Hellas είναι μία ανάσα στο δύσκολο έργο μας». Δυναμικό παρόν έδωσαν και τα παιδιά δημιουργώντας μία ξεχωριστή ζωγραφιά εμπνευσμένη από την καμπάνια «Ακόμα και η πιο μικρή κίνηση, μια μεγάλη αλλαγή».

Σε συνέχεια της δωρεάς στο «Χαμόγελο του Παιδιού», έγιναν οι επόμενες δύο δωρεές στη «Γέφυρα Ζωής» και στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο  «Δεσμός» στα γραφεία των δύο οργανισμών.

Και οι δύο οργανισμοί δραστηριοποιούνται χρόνια στην Ελλάδα. Η «Γέφυρα Ζωής» ιδρύθηκε το 2012 και έχει ως στόχο  τη βελτίωση της ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας των παιδιών και εφήβων με ειδικές ικανότητες. Ο «Δεσμός» δημιουργήθηκε από μία ομάδα νέων ανθρώπων τους οποίους συνδέει το όραμα για την ανάγκη να αξιοποιηθεί υπεύθυνα και αποτελεσματικά  το πλεόνασμα ιδιωτών και εταιρειών με στόχο την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας καλύπτοντας καταγεγραμμένες ανάγκες φορέων κοινωνικής ωφέλειας και οργανισμών.

Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί 3 δωρεές συνολικής αξίας 200.000€ και σύντομα θα ακολουθήσουν και οι άλλοι οργανισμοί ώστε η συνολική δωρεά αξίας 1.000.000€ να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο.

Συνολικά οι οργανισμοί που θα υποστηριχθούν είναι:

  • Tο Χαμόγελο του Παιδιού
  • Παιδικά Χωριά SOS
  • Γιατροί του Κόσμου – Ελληνική Αντιπροσωπεία
  • Μαζί για το Παιδί
  • Η Κιβωτός του Κόσμου
  • Δεσμός
  • Περπατώ / ΚΕΑΔΑ
  • Hellenic Hope
  • Ορφανοτροφείο Θηλέων Μέλισσα
  • PRAKSIS
  • Tο Εργαστήρι
  • Παιδικο χωριό Φίλυρο
  • Περιοδικό Δρόμου Σχεδία
  • Μαργαρίτα
  • Γέφυρα Ζωής

Η επιλογή των παραπάνω οργανισμών έγινε μετά από διαμόρφωση συγκεκριμένων κριτηρίων μεταξύ των τραπεζών και της Visa Europe.

O Λεωνίδας Κασούμης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Visa Hellas, αναφέρει σχετικά με το πρόγραμμα : «Είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε ένα αίσθημα ασφάλειας και στους οργανισμούς που στέκονται δίπλα στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη αλλά και στους ίδιους. Ελπίζουμε η συμβολή της Visa Hellas να φέρει χαμόγελα και να καλύψει σημαντικές ανάγκες κάτι που είναι απαραίτητο για μια αξιοπρεπή διαβίωση»

Από την πλευρά του ο Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Visa Europe για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο τονίζει : «Η άνευ προηγουμένου κλίμακα αυτής της κρίσης στη χώρα μας απαιτεί έκτακτη απάντηση και όλοι πρέπει να παίξουμε το ρόλο μας. Είναι καθήκον μας να βοηθάμε αυτούς που το έχουν ανάγκη και να ενισχύουμε το έργο των φιλανθρωπικών οργανισμών που βρίσκονται κοντά στα παιδιά, τους ανέργους, τους άστεγους».

Στα πλάνα της Visa Hellas είναι τέτοιου είδους ενέργειες να συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια. Παραδοσιακά η εταιρεία έχει ενισχύσει αρκετούς οργανισμούς όσο βρίσκεται στη χώρα μας, αλλά είναι η πρώτη φόρα που δίνεται ένα τόσο μεγάλο ποσό. Επίσης και η Visa Europe έχει προσφέρει ένα εκατ. λίρες στον οργανισμό «Save the Children», ο οποίος δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, κυρίως βοηθώντας παιδιά προσφύγων.