Δωρεά υπερηχοτομογράφου στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Άρτας από Ηπειρος και ΙΟΝ

Δωρεά υπερηχοτομογράφου στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Άρτας από Ηπειρος και ΙΟΝ
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ περνά την πύλη του νοσοκομείου Αττικόν, στο Χαϊδάρι, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020. Στο νοσοκομείο Αττικόν, ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας, μεταφέρεται η νεαρή γυναίκα, που βρέθηκε θετική στον κοροναϊό στην Αθήνα. Η γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας απευθύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κοροναϊό. Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της, θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικό νοσοκομείο σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το μηχάνημα αυτό, αξίας 50.000€, θα παραδοθεί άμεσα, και θα είναι κατάλληλο για εξετάσεις σε όλα τα όργανα και αγγεία και σε όλες τις ειδικότητες της Ιατρικής.

Οι εταιρείες ΙΟΝ ΑΕ και ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ, και οι δυο με μονάδες παραγωγής στο νομό Άρτας, συναποφάσισαν την από κοινού δωρεά ενός ψηφιακού έγχρωμου υπερηχοτομογράφου, που θα ενισχύσει τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Άρτας.

Το μηχάνημα αυτό, αξίας 50.000 ευρώ, θα παραδοθεί άμεσα, και θα είναι κατάλληλο για εξετάσεις σε όλα τα όργανα και αγγεία και σε όλες τις ειδικότητες της Ιατρικής (Ακτινολογία, Παθολογία, Αγγειολογία, Καρδιολογία, Γυναικολογία, Μαιευτική, Ουρολογία, Παιδιατρική, Μυοσκελετικές εξετάσεις κ.α.). Άρα, πέρα από την κρίση των ημερών, είναι μια προσθήκη με μακροχρόνια αξία στο Νοσοκομείο της ‘Αρτας.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας, Ευάγγελος Ντάκουλας, σε σχετική δήλωσή του, ανέφερε «οι δυο εταιρείες, ΗΠΕΙΡΟΣ και ΙΟΝ, είναι δραστήριοι πολίτες της κοινωνίας της Άρτας, με ενεργό συμμετοχή στη ζωή του τόπου. Ευχαριστούμε τις διοικήσεις και των δύο εταιριών για την άμεση ανταπόκριση και τη βοήθειά τους».