Δωρεάν διαθέτουν ιδιοκτήτες τα σπίτια τύπου Airbnb σε γιατρούς και νοσηλευτές

Δωρεάν διαθέτουν ιδιοκτήτες τα σπίτια τύπου Airbnb σε γιατρούς και νοσηλευτές
Photo: pixabay.com
Ιδιοκτήτες που μισθώνουν τα σπίτια τους για βραχυχρόνια μίσθωση (τύπου Airbnb) τα διαθέτουν δωρεάν σε γιατρούς και νοσηλευτές που θέλουν να αποφύγουν επαφή με τους οικείους τους λόγω του κορωνοϊού.

Ιδιοκτήτες που μισθώνουν τα σπίτια τους για βραχυχρόνια μίσθωση (τύπου Airbnb) τα διαθέτουν δωρεάν σε γιατρούς και νοσηλευτές που θέλουν να αποφύγουν επαφή με τους οικείους τους.

Το όνομα της ομάδας στο Facebook όπου οι ιδιοκτήτες έχουν αναρτήσει τις πρώτες αγγελίες είναι το I offer my AIRBNB home for FREE to vulnerable people due to coronavirus, ενώ, δεδομένου ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ξεκινά τώρα, τα προσφερόμενα σπίτια θα αυξάνονται όσο γίνεται περισσότερο γνωστή η πρωτοβουλία.

Οι ιδιοκτήτες έχουν δεχθεί αιτήματα και θέλουν να βοηθήσουν ακόμη και πολίτες που έχουν στις οικογένειές τους ευπαθείς ομάδες, παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα και θέλουν γι’ αυτό το λόγο να απομονωθούν.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.) «για να βοηθήσει την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας για τον περιορισμό του κορωνοϊού στη χώρα μας» διαθέτει «καταλύματα για τις στεγαστικές ανάγκες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει η κυβέρνηση για την στελέχωση των νοσοκομείων μας. Η διάθεση των καταλυμάτων θα γίνει από τα μέλη μας εντελώς δωρεάν με μόνη υποχρέωση την πληρωμή των παγίων εξόδων (ρεύμα, νερό, κοινόχρηστα, κ.λπ.).

Για τον σκοπό αυτό έχει δημιουργήσει δικτυακή εφαρμογή που θα ανακοινώσει αμέσως μετά τις προσλήψεις, για να βοηθήσει τα ενδιαφερόμενα μέρη να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους (μέλη μας η μη) που επιθυμούν να παραχωρήσουν το κατάλυμά τους για αυτό τον σκοπό, να μας ενημερώσουν για να το καταχωρήσουμε στην πλατφόρμα. Για περισσότερες πληροφορίες, τόσο τα μέλη μας όσο και οι ενδιαφερόμενοι γιατροί και νοσηλευτές, μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας με email στο info@pasida.gr».