Δωρεάν wifi για 60 μέρες προσφέρουν οι πάροχοι ίντερνετ και κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ

Δωρεάν wifi για 60 μέρες προσφέρουν οι πάροχοι ίντερνετ και κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ
Photo: pixabay.com
Με στόχο να αυξηθεί η προσβασιμότητα στο διαδίκτυο εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, οι πάροχοι ίντερνετ και ασύρματης σύνδεσης στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν μέτρα προσωρινής ισχύος για να γίνει φτηνότερη για τον πληθυσμό η πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η πρωτοβουλία αυτή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική καθώς η επιβαλλόμενη «κοινωνική απόσταση» εξαιτίας του κορονοϊού στρέφει μοιραία ένα μεγάλο μέρος της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης στο διαδίκτυο.

Η πιο αξιοσημείωτη προσφορά είναι της Comcast και ξεκίνησε από χθες, Σάββατο: το δωρεάν δημόσιο Wi-Fi για όλους για 60 μέρες. Βασικές μητροπολιτικές περιοχές στις ΗΠΑ είναι γεμάτες hotspot της Comcast με το εμπορικό σήμα Xfinity.

«Δεν το λέω συχνά: Μπράβο Comcast!» τουίταρε ο Alex Stamos, ειδικός διαδικτυακής ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Stanford.

Στην προσφορά δεν περιλαμβάνονται τα οικιακά hotspot Xfinity, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Comcast, Joel Shadle. Όμως, τα σημεία ασύρματης πρόσβασης σε δημόσιους χώρους και μικρές επιχειρήσεις θα είναι δωρεάν.

Και οι εταιρείες AT&T και Charter Communications ανακοίνωσαν επίσης δωρεάν πρόσβαση σε δημόσιο Wi-Fi για 60 μέρες, με την Charter να προσφέρει δωρεάν ευρυζωνική πρόσβαση σε νοικοκυριά με φοιτητές που δεν έχουν ήδη συνδρομή.

Η Verizon ήταν μεταξύ των πολλών παρόχων που ανακοίνωσαν μορατόριουμ στις διακοπές συνδέσεων λόγω απλήρωτων λογαριασμών.

Η T-Mobile ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει απεριόριστα δεδομένα smartphone σε όλους τους τρέχοντες συνδρομητές και θα αυξήσει τον όγκο των διαθέσιμων δεδομένων σε σχολεία και μαθητές που χρησιμοποιούν τα προγράμματα ψηφιακής μάθησής τους.

Η Cox είπε ότι θα αυξήσει τις ταχύτητες στα προγράμματα ευρυζωνικής σύνδεσης χαμηλού κόστους, ενώ η Sprint θα προσφέρει στους συνδρομητές απεριόριστα δεδομένα για 60 μέρες, μεταξύ άλλων.

Οι ανακοινώσεις των εταιρειών τηλεπικοινωνίας ήρθαν στον απόηχο σχετικής έκκλησης που απηύθυνε ομάδα 18 Γερουσιαστών υπό την ηγεσία του Mark Warner.