Dow Jones: Kαταγράφει το χειρότερο αρνητικό εβδομαδιαίο σερί από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης

Dow Jones: Kαταγράφει το χειρότερο αρνητικό εβδομαδιαίο σερί από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης
The New York Stock Exchange is the largest stock exchange in the world. By metonymy, it is often called Wall Street. NYC, Manhattan, USA, May 7, 2022. (avec Fearless Girl (statue) sculpture en bronze representant une jeune fille rebelle creee par Kristen Visbal.) Le New York Stock Exchange est la plus grande des bourses mondiales. Par metonymie, on l appelle souvent Wall Street. NYC, Manhattan, USA, 7 Mai 2022. (Photo by Arthur Nicholas Orchard / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP

Μεικτές τάσεις επικράτησαν σήμερα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τον Dow Jones να καταγράφει το χειρότερο αρνητικό εβδομαδιαίο σερί από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης.

Ειδικότερα, οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq συμπλήρωσαν την έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών τους — το μεγαλύτερο σερί απωλειών τους από το 2001 — ενώ ο Dow Jones γνώρισε την όγδοη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση, τη μεγαλύτερη σε διάρκεια από το 1932.

Σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση της Παρασκευής:

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με οριακή άνοδο 8,77 μονάδων (+0,02%), στις 31.261,90 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 33,88 μονάδων (–0,30%), στις 11.354,62 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με οριακή άνοδο 0,57 μονάδων (+0,01%), στις 3.901,36 μονάδες.

Η αύξηση των επιτοκίων, ο υψηλός πληθωρισμός, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας έχουν κάνει τους επενδυτές να επανεξετάσουν τις τιμές που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για ένα ευρύ φάσμα μετοχών, κάτι που επηρεάζει άμεσα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Τα «κόκκινα» της Παρασκευής (20/5) αυξάνουν τις εβδομαδιαίες απώλειες και για τους τρεις δείκτες πάνω από 3%. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα marketwatch.com, ο Dow Jones οδεύει προς την όγδοη διαδοχική εβδομάδα με απώλειες, γεγονός που θα ισοδυναμεί με το μεγαλύτερο αρνητικό σερί από τον Απρίλιο του 1932. Με τη σειρά τους, ο S&P 500 και ο Nasdaq «τρέχουν» προς τα πιο αρνητικά σερί τους από τον Ιούνιο του 2011 και τον Νοέμβριο του 2012, αντίστοιχα.