Δραγασάκης: Ένας υπάλληλος θέλησε να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας

Δραγασάκης: Ένας υπάλληλος θέλησε να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας

«Πρόβλημα ρευστότητας υπάρχει, το Grexit δεν αποτελεί επιλογή»

«Από τον περασμένο Αύγουστο δεν έχουμε πάρει δόση και πληρώνουμε και εμείς και η προηγούμενη κυβέρνηση όλες τις υποχρεώσεις στους εταίρους. Έχουμε μια οικονομία που παίρνει χρήματα για να πληρώνει δάνεια και αυτό δημιουργεί ασφυξία. Πρόβλημα ρευστότητας υπάρχει, έχουμε υποχρεώσεις που για να καλυφθούν θα πρέπει να υπάρξει καλή συνεργασία με τους εταίρους. Θα υπάρξει πρόβλημα εάν δεν εξασφαλιστεί πως όλοι οι θεσμοί και οι φορείς δεν παίξουν το ρόλο τους», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Τετάρτης, ερωτηθείς για το ζήτημα της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Δραγασάκης σχολίασε και το ζήτημα της παρέμβασης Κοστέλο για βέτο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση σημειώνοντας: «ένας τεχνικός υπάλληλος ήθελε να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας. Χαίρομαι που η Κομισιόν δεν τον κάλυψε.
Κληθείς να σχολιάσει την κρίση της ελληνικής οικονομίας υπογράμμισε: «Η κρίση κατά την άποψή μου είναι δική μας, έχει να κάνει με το ελληνικό μοντέλο και έχει βαθιές ρίζες. Το σύστημα της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο χωρίς να υπάρχει μοντέλο ανάπτυξης. Απλά το φάρμακο που μας έδωσαν είναι χειρότερο από την αρρώστια».

Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης αναφέρθηκε και στα σενάρια περί Grexit: «Κάτι τέτοιο δεν είναι ούτε επιλογή της κυβέρνησης, ούτε δική μου προσωπικά. Στο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το θέμα δεν μας απασχολεί. Ο πρωθυπουργός πηγαίνει στις Βρυξέλλες με συγκεκριμένες προτάσεις. Είμαστε έτοιμοι με βάση τη συμφωνία να συζητήσουμε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις κοστολογημένες. Μπορούμε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι για ποιες αλλαγές και πολιτικές μπορούν να εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα.»