Δραγασάκης: Πάμε για συμφωνία – Kανένα πρόβλημα με τα ATM

Δραγασάκης: Πάμε για συμφωνία – Kανένα πρόβλημα με τα ATM

Αισιοδοξία ότι θα υπάρξει αύριο μια «αμοιβαίως επωφελής» συμφωνία εξέφρασε ο Γιάννης Δραγασάκης στον Γιάννη Στουρνάρα έπειτα από συνάντησή τους.

Την πεποίθηση του ότι στο αυριανό Eurogroup θα επιτευχθεί μία «αμοιβαίως επωφελής» συμφωνία εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μετά από συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

«Στην αντίθετη περίπτωση», προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης «ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του». Ο ίδιος επεσήμανε ότι την Ελληνική Κυβέρνηση δεν τη φοβίζει η στάση της Γερμανίας. Όπως είπε «έχουμε κάνει μία συγκεκριμένη πρόταση και δεν έχουμε λάβει κάποια συγκεκριμένη απάντηση».

Ο κ. Δραγασάκης προσέθεσε ότι η Κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να εξασφαλιστεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συναρτά τη στάση που θα κρατήσει εφεξής, από το αποτέλεσμα του αυριανού Eurogroup» και διαβεβαίωσε ότι η ΤτΕ έχει ως στόχο να διασφαλίσει τη ρευστότητα του συστήματος προσθέτοντας μάλιστα ότι «η κατάσταση βρίσκεται υπό απόλυτο έλεγχο».

«Είμαστε εδώ προκειμένου να αποφύγουμε ενδεχόμενο ατύχημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επίσης, ο κ. Δραγασάκης εξήρε την στάση των καταθετών οι οποίοι όπως είπε «παρά τις απαράδεκτες και καταστροφολογικές αναφορές σε ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, έχουν επιδείξει αξιοθαύμαστη ψυχραιμία».

Όπως είπε ο κ. Δραγασάκης, αναφερόμενος στη στάση αυτή των ΜΜΕ, «υπάρχουν κάποιοι που επιθυμούν την Ελλάδα να είναι γονατισμένη προκειμένου να επιβάλλουν τις θέσεις τους».

Καθυσηχαστικός ο Γιάννης Στουρνάρας

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συναρτά τη στάση που θα κρατήσει εφεξής, από το αποτέλεσμα του αυριανού Eurogroup» δήλωσε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μετά από συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ως στόχο να διασφαλίσει τη ρευστότητα και η ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος, ενώ στην επισήμανση δημοσιογράφου ότι ο κόσμος ανησυχεί και με τις εκροές χρημάτων, τόνισε «είμαστε υπό απόλυτο έλεγχο».

«Είμαστε εδώ προκειμένου να αποφύγουμε ενδεχόμενο ατύχημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ