Δραστικά μέτρα παίρνουν οι General Motors και Ford για περιορισμό των εξόδων εν μέσω κορωνοϊού

Δραστικά μέτρα παίρνουν οι General Motors και Ford για περιορισμό των εξόδων εν μέσω κορωνοϊού
epa07925820 (FILE) - General Motors logo is displayed in their Global Headquarters at the Renaissance Center in Detroit, Michigan, USA, 12 June 2012 (Reissued 16 October 2019). According to reports on 16 October 2019, General Motors and the United Autoworkers (UAW) have reached an agreement for contracts that could end the strike that started on 16 September 2019. EPA/JEFF KOWALSKY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοίνωσαν μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους, που πλήττεται σοβαρά από την εξάπλωση της COVID-19.

Οι δύο μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ (General Motors Co. και Ford Motor Co) ανακοίνωσαν χθες την υλοποίηση μέτρων, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητάς τους, που πλήττεται σοβαρά από την εξάπλωση της COVID-19.

Η Ford έχει στόχο την επανέναρξη της παραγωγής της τον επόμενο μήνα, ενώ αναμένεται περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους της εταιρίας.

Η GM, από την πλευρά της, προγραμματίζει την επ’ αόριστο αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων της, ενώ μειώνει το μισθολογικό κόστος των εργαζομένων της και των διευθυντικών στελεχών της.

Παράλληλα, η GM προχωρεί στην αναστολή της υλοποίησης κάποιων μελλοντικών προγραμμάτων, ενώ η Ford μειώνει προσωρινά τους μισθούς των εκτελεστικών διευθυντών της, μεταξύ άλλων ενεργειών μείωσης του λειτουργικού κόστους.