Δραστηριότητες για παιδιά με άρωμα…αρχιτεκτονικής προσφέρει η Foster + Partners

Δραστηριότητες για παιδιά με άρωμα…αρχιτεκτονικής προσφέρει η Foster + Partners
Photo: pixabay.com
Η πρωτοβουλία #architecturefromhome λανσαρίστηκε από το Foster + Partners για να διασκεδάσει και να μορφώσει τα παιδιά που βρίσκονται κλεισμένα στο σπίτι.

Το βρετανικό αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners δημοσίευσε μια σειρά από αρχιτεκτονικές «προκλήσεις», όπως την κατασκευή ενός χάρτινου ουρανοξύστη και τη δημιουργία μιας πόλης, για να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η πρωτοβουλία #architecturefromhome λανσαρίστηκε από το Foster + Partners για να διασκεδάσει και να μορφώσει τα παιδιά που βρίσκονται κλεισμένα στο σπίτι. «Το πρόσφατο lockdown μας έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια σειρά από διαδικτυακές πρωτοβουλίες που επιμορφώνουν και διασκεδάζουν την online κοινότητά μας και υποστηρίζουν τους γονείς και τους φροντιστές με παιδιά που ίσως δεν πηγαίνουν στο σχολείο αυτή την περίοδο», δήλωσε η Katy Harris, ανώτατο στέλεχος στην Foster + Partners.

«Η πρωτοβουλία #architecturefromhome είναι μια ευκαιρία για όλους μας να διασκεδάσουμε και να μάθουμε», δήλωσε στο Dezeen.

Οι δραστηριότητες που κυκλοφόρησε το αρχιτεκτονικό γραφείο είναι σχεδιασμένες να ενθαρρύνουν τα παιδιά να παίξουν, να ζωγραφίσουν και να σκεφτούν την αρχιτεκτονική. «Προσπαθήσαμε να απασχολήσουμε τα παιδιά με δραστηριότητες που είναι πρακτικές αλλά και τα προκαλούν να σκεφτούν και ίσως αυτό βοηθήσει και τη δουλειά που κάνουν στο σχολείο», δήλωσε η Harris.

Οι δραστηριότητες στοχεύουν πρωταρχικά σε παιδιά ηλικίας 2-12 ετών και έχουν σχεδιαστεί «με τρόπο που ο οποιοσδήποτε, ανεξαρτήτως ηλικίας μπορεί να αποκομίσει κάτι από αυτές. Από το feedback που λαμβάνουμε προς το παρόν, ακόμα και παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας κερδίζουν κάτι από αυτές τις δραστηριότητες. Η ευρεία αποδοχή τους σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να τις εξελίξει σε κάτι μεγαλύτερο και καλύτερο», υποστήριξε η Harris.

Η Foster + Partners είναι ένα αρχιτεκτονικό γραφείο στο Λονδίνο που ιδρύθηκε το 1967 από τον Norman Foster. Το γραφείο έχει δημιουργήσει δέκα δραστηριότητες, αλλά θα προσθέσει και άλλες αν συνεχιστεί το lockdown.

Πηγή: Dezeen