Δριμύ ψύχος στα βόρεια- Άγγιξε τους μείον 18 βαθμούς Κελσίου η ελάχιστη θερμοκρασία

Δριμύ ψύχος στα βόρεια- Άγγιξε τους μείον 18 βαθμούς Κελσίου η ελάχιστη θερμοκρασία
Σκύλος περπατάει στο χιόνι στην παραλία της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021. Η κακοκαιρία «Λέανδρος» έφερε χιόνι στη Θεσσαλονίκη, χωρίς μέχρι στιγμής να αναφερθούν προβλήματα. Πυκνή είναι η χιονόπτωση στη Φλώρινα και στα ορεινά των νομών Κοζάνης και Καστοριάς. Ενόψει της επέλασης της κακοκαιρίας θα πραγματοποιηθεί ευρεία έκτακτη σύσκεψη την Παρασκευή το πρωί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας για τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων. ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δριμύ ψύχος επικράτησε το πρωί της Κυριακής, ιδιαίτερα στα βόρεια και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Η απολύτως ελάχιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στην Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης και ήταν ίση με -17,8 βαθμούς Κελσίου.

Οι αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψαν τις επόμενες χαμηλότερες θερμοκρασίες σε Όλυμπο-‘Αγιο Δημήτριο (-17,2), Νέο Καύκασο Φλώρινας (-16,1), Βαρικό Φλώρινας (-15,8), Βλάστη Κοζάνης (-15,8) και Κοιλάδα Κοζάνης (15,7 βαθμοί).

Στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν η ελάχιστη θερμοκρασία έφθασε τους -18,7 βαθμούς Κελσίου.