Druckfarben: Επένδυση 3,5 εκατ. ευρώ σε συστήματα ενεργειακής αναβάθμισης

Druckfarben: Επένδυση 3,5 εκατ. ευρώ σε συστήματα ενεργειακής αναβάθμισης
Νέα γραμμή παραγωγής για τη σειρά δομικών συστημάτων BIOCLIMA

Ο όμιλος Druckfarben, ανταποκρινόμενος στις προκλήσεις για ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων στην Ελλάδα, εξέλιξε τα Πιστοποιημένα Δομικά Συστήματα Ενεργειακής Αναβάθμισης ΒΙΟCLIMA, υλοποιώντας επένδυση 3,5 εκατ. ευρώ με βλέψεις για περαιτέρω αναβάθμιση.

Η νέα, σύγχρονη, αυτοματοποιημένη μονάδα παραγωγής στον Ασπρόπυργο Αττικής, όπου παράγεται η συγκεκριμένη σειρά, ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2022 ως μέρος του τριετούς επενδυτικού πλάνου του ομίλου ύψους 5,4 εκατ. ευρώ. Οι νέες, υψηλού τεχνολογικού εξοπλισμού εγκαταστάσεις, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν τη γραμμή παραγωγής έτοιμων τελικών επιχρισμάτων εξωτερικής θερμομόνωσης, καθώς και την αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής και συσκευασίας κονιαμάτων, θα εξυπηρετήσουν την υφιστάμενη προϊοντική γκάμα, αλλά και θα διευρύνουν τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του ομίλου.

Όπως αναφέρθηκε σε χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε η εταιρεία στις εγκαταστάσεις της, τα ολοκληρωμένα δομικά συστήματα ενεργειακής αναβάθμισης BIOCLIMA προσφέρουν ολοκληρωμένη λύση για την θωράκιση ενός κτιρίου καλύπτοντας ολικά σαν μανδύας τόσο σε κάθετες επιφάνειες (ClimaWall®) όσο και στα δώματα (ClimaRoof®). Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τα στελέχη του ομίλου, αποτελούν κομμάτι μιας νέας ανθρωποκεντρικής και περιβαλλοντικής αρχιτεκτονικής κουλτούρας που συμβάλλει στην εξοικονόμηση χρημάτων και ταυτόχρονα στην προστασία του περιβάλλοντος, κυρίως μέσω της μείωσης των εκπομπών CO2 λόγω μειωμένης χρήσης μονάδων θέρμανσης και ψύξης. Πρόκειται για έξυπνα συστήματα, ικανά να ανταποκρίνονται στις κλιματικές και περιβαλλοντολογικές μεταβολές, καθώς περιορίζουν τους ρύπους, συμβάλλουν στην υγιεινή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό περιβάλλον (indoor environmental quality), παρέχουν στεγανότητα, αξιοποιούν τη θερμική χωρητικότητα και βελτιώνουν την ενεργειακή συμπεριφορά του κάθε κτιρίου είτε αυτό είναι σπίτι, σχολείο, ξενοδοχείο ή ακόμα και δημοσία δομή. Ως αποτέλεσμα έρχεται η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, η ανακαίνιση των κτιρίων, καθώς και η μείωση του ενεργειακού κόστους, όπως τόνισαν στελέχη του ομίλου.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Καραβασίλης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Druckfarben, τόνισε ότι το BIOCLIMA υπηρετεί την περιβαλλοντική και αρχιτεκτονική κουλτούρα του ομίλου, το αποτύπωμα του οποίου ενισχύεται σταθερά τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικά σημείωσε ότι ο όμιλος απασχολεί 375 εργαζομένους, εκ των οποίων 230 στην Ελλάδα ενώ την τελευταία 3ετία (2019 – 2021) έχει σημειώσει ανάπτυξη πωλήσεων κατά 19 εκατ. ευρώ φθάνοντας σε κύκλο εργασιών 70,2 εκατ. ευρώ, με υγιές EBITDA και ισχυρές ταμειακές ροές. Ειδικότερα στο πεντάμηνο της τρέχουσας χρήσης οι πωλήσεις αναπτύσσονται με ρυθμό 17%, σύμφωνα με τον κ. Καραβασίλη.

Για τα συστήματα θερμομόνωσης BIOCLIMA, καθώς και τα αρχιτεκτονικά χρώματα και κονιάματα με το σήμα Kraft Paints, που είναι οι δύο από τις τρεις βασικές δραστηριότητες του ομίλου (δραστηριοποιείται επίσης στα μελάνια εύκαμπτης συσκευασίας) μίλησε και ο Δημήτρης Νικολάκης, Γενικός Διευθυντής της Kraft Paints. Αναφέρθηκε ειδικότερα στην ανάγκη θερμομόνωσης των κτιρίων στην Ελλάδα και στις λύσεις που προσφέρει ο όμιλος, με θετικό αποτύπωμα στην οικονομία και στην κοινωνία.

Ειδική αναφορά στην εκδήλωση έγινε στις ανάγκες της αγοράς, από τον Κώστα Σπανούδη, Προϊστάμενο Έργων της Kraft Paints, που τόνισε επίσης τις συνεργασίες του ομίλου με ισχυρούς παίκτες της ξενοδοχειακής αγοράς ενώ έμφαση δόθηκε στις πιστοποιήσεις. Τη σημασία τους σε μια συγκυρία που τίθενται ευρωπαϊκοί και εθνικοί στόχοι για την κλιματική ουδετερότητα ανέλυσε ο Νίκος Τσιτούρας, Business Development Manager της Kraft Paints εξηγώντας ότι τα δομικά συστήματα ενεργειακής αναβάθμισης BIOCLIMA είναι τα πρώτα ελληνικά συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης με “πράσινη” πιστοποίηση EPD (Environmental Product Declaration), εξασφαλίζοντας την ανώτερη “οικολογική” ταξινόμηση των κτιριακών κατασκευών σύμφωνα με τα συστήματα βαθμονόμησης διεθνούς κύρους, όπως τα LEAD, BREEM και WELL. Επιπλέον, όπως είπε, τα προϊόντα BIOCLIMA είναι πλήρως εναρμονισμένα με όλους τους σύγχρονους ευρωπαϊκούς και εθνικούς κανονισμούς, σχετικά με τη θερμομόνωση και την πυροπροστασία των κτιριακών κατασκευών.