DUP: Οι υπερσυντηρητικοί σύμμαχοι του Τζόνσον βάζουν εμπόδια στη συμφωνία για το Brexit – Στο τραπέζι και δεύτερο δημοψήφισμα

DUP: Οι υπερσυντηρητικοί σύμμαχοι του Τζόνσον βάζουν εμπόδια στη συμφωνία για το Brexit – Στο τραπέζι και δεύτερο δημοψήφισμα
epa07832830 Northern Ireland Democratic Unionist Party (DUP) leader, Arlene Foster (R) and and Nigel Dodds (C) arrive in Downing Street, central London, Britain, 10 September 2019. British Prime Minister Boris Johnson lost a vote the previous night in the House of Commons in an attempt to call a general election for October. EPA/WILL OLIVER
«Οπως έχουν τα πράγματα, δεν μπορούμε να στηρίξουμε τις προτάσεις που αφορούν την τελωνειακή ένωση και το ζήτημα της συναίνεσης, ενώ δεν είναι ξεκάθαρα και τα πράγματα (ούτε) αναφορικά με τον ΦΠΑ», ανακοίνωσαν οι επικεφαλής του κόμματος, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με πυρετώδη ρυθμό.

To Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να στηρίξει τη συμφωνία για το Brexit που προτείνουν ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η ΕΕ.

“Όπως έχουν τα πράγματα, δεν μπορούμε να στηρίξουμε τις προτάσεις που αφορούν την τελωνειακή ένωση και το ζήτημα της συναίνεσης, ενώ δεν είναι ξεκάθαρα και τα πράγματα [ούτε] αναφορικά με τον ΦΠΑ”, ανακοίνωσαν η επικεφαλής του DUP Αρλίν Φόστερ και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Νάιτζελ Ντοντς.

“Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση για να προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια λογική συμφωνία που, θα λειτουργεί για τη Βόρεια Ιρλανδία και θα προστατεύει την οικονομική και συνταγματική ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου”, τόνισαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν θα ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής 2ου δημοψηφίσματος

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο επικεφαλής των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση) αναμένεται να ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος στη Βρετανία για να επικυρωθεί η νέα συμφωνία για το Brexit που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση των Συντηρητικών υπό τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, γράφει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα The Times.

Ο Κόρμπιν σκοπεύει να ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος προκειμένου οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκρίνουν ή να απορρίψουν την υπό διαπραγμάτευση Συμφωνία Αποχώρησης που ο Τζόνσον ελπίζει να παρουσιάσει στο βρετανικό κοινοβούλιο πιθανόν μεθαύριο Σάββατο, κατά το δημοσίευμα της εφημερίδας, που επικαλείται πηγές προσκείμενες στο κόμμα του.