To e-paper ρολόι της Sony

To e-paper ρολόι της Sony

Είναι κομψό, διακριτικό και απλώς δείχνει την ώρα. Και αυτό είναι το μεγαλύτερό του ατού.

Σε έναν κόσμο όπου οι συσκευές γίνονται όλο και πιο πολύπλοκες και απαιτητικές από τους χρήστες τους, η Sony έρχεται να προτείνει μια επιστροφή στις βασικές αξίες του μινιμαλισμού και της κομψότητας.

Το Fes Watch απεικονίζει την ώρα σε μια οθόνη από e-paper (παρόμοια με εκείνη του Kindle), σε διάφορες διαμορφώσεις -π.χ. δείκτες, ψηφιακοί αριθμοί κ.λπ.- και η μπαταρία του διαρκεί περίπου δύο μήνες.

Η βασική φιλοσοφία γύρω από το Fes Watch είναι πως κανείς δεν πρόκειται πια να φορέσει μια συσκευή πάνω του αν αυτή δεν είναι κομψή (το καταστροφικό παράδειγμα του Google Glass δίνει μια ιδέα). Επιπλέον, τα παραδοσιακά ρολόγια με τους δείκτες είναι πάντα στη μόδα και οι άνθρωποι τα φορούν με άνεση, ενώ το δημοφιλέστερο «έξυπνο» ρολόι, το Pebble, χρησιμοποιεί επίσης e-paper.

Η Sony κράτησε μυστική την ανάπτυξη του ρολογιού. Δημιούργησε μια εταιρεία, τη Fashion Entertainments, και έτρεξε μια καμπάνια χρηματοδότησης η οποία απέφερε περίπου 30.000 δολάρια. Σκοπός ήταν να μετρηθεί η ανταπόκριση χωρίς να υπάρχει πουθενά το όνομα Sony, να αξιολογηθεί η ιδέα αποκλειστικά με βάση τις αρετές της.

Η Fashion Entertainments δοκιμάζει και άλλες εφαρμογές του e-paper, όπως σε παπούτσια, γυαλιά, ακόμα και παπιγιόν, αλλά δεν είναι γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα πότε το ρολόι θα κυκλοφορήσει στην αγορά.