Easy Jet: Εδραιώνει την παρουσία της σε Ολλανδία και Πορτογαλία

Easy Jet: Εδραιώνει την παρουσία της σε Ολλανδία και Πορτογαλία

Εγκαινιάζει δύο  βάσεις την άνοιξη του 2015 σε Ολλανδία και Πορτογαλία.

Δύο νέες βάσεις σε Ολλανδία και Πορτογαλία αναμένεται να εγκαινιάσει εντός του 2015 η Easyjet, αυξάνοντας τον αριθμό τους σε 26. Τρια αεροσκάφη A320 θα έχουν έδρα το αεροδρόμιο Schipol του Άμστερνταμ και δύο αεροσκάφη A320, το αεροδρόμιο Francisco de Sa Carneiro του Portο. Η αεροπορική εταιρεία αποτελεί μακροχρόνιο συνεργάτη των εν λόγω ευρωπαϊκών αγορών και κάνει μια ακόμη κίνηση ματ για να εδραιώσει την παρουσία της, την ώρα που δεκάδες αεροπορικές ανά τον κόσμο προχωρούν σε συρρίκνωση των δραστηριοτήτων τους προκειμένου να περιορίσουν τα κόστη και να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους.

Σε δηλώσεις της η διευθύνουσα σύμβουλος της easyJet, Carolyn McCall, ανέφερε πως πρόκειται για το μεγαλύτερο δίκτυο αερομεταφορών στην Ευρώπη το οποίο συνεχίζει να επεκτείνεται. Πρόσθεσε δε πως με τις νέες βάσεις βλέπουν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες και πως συνεχίζουν να συνδέουν τις ‘τελείες’ σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στόχος της διοίκησης είναι να καταστεί η προτιμώμενη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης με προσιτές τιμές, μία φιλική και υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση για τους επιβάτες σε όλη την Ευρώπη.

Η παρουσία της Easyjet στην Ολλανδία με τη διεξαγωγή πτήσεων από και προς Schipol μετρά σχεδόν δύο δεκαετίες ζωής αφού δραστηριοποιείται στην περιοχή από το 1996 προσφέροντας εισιτήρια σε προσιτές τιμές.

Η ανακοίνωση για την δημιουργία της πρώτης βάσης της εταιρίας στην Ολλανδία και την περαιτέρω ενίσχυση μακροπρόθεσμα της παρουσίας της στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο, όπου είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας με μερίδιο αγοράς της τάξης του 9%, υποδηλώνει τη βαρύτητα την οποία δίνει η αεροπορική σε μια χώρα με αναπτυγμένο τουριστικό προϊόν και αυξημένη τουριστική κίνηση. Αξίζει να αναφερθεί πως το Amsterdam αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα σημεία του δικτύου της εταιρίας με περισσότερους από 3,5 εκατ. επιβάτες ετησίως από και προς 21 προορισμούς και 1 εκατ. business ταξιδιώτες.

Εντός του 2015 τρία επιπλέον αεροσκάφη θα έχουν έδρα το Amsterdam Schiphol, επιτρέποντας στην Easyjet να εκτελεί δρομολόγια τις πρωινές ώρες, στις οποίες καταγράφεται αυξημένη ζήτηση από επιβάτες που ταξιδεύουν κυρίως για επαγγελματικούς λόγους.

Παράλληλα αναμένεται να επεκταθεί ο αριθμός των πόλεων που θα συνδέει δίνοντας της προβάδισμα έναντι ανταγωνιστριών αεροπορικών σε ότι αφορά την επιλογή της από όσους πραγματοποιούν ταξίδια αναψυχής. Τα οφέλη αναμένονται να είναι πολλαπλά αφού θα αυξηθεί ο αριθμός των επιβατών και υπολογίζεται πως θα δημιουργηθούν περί τις 120 άμεσες θέσεις εργασίας. Η στελέχωση της εταιρίας με το νέο προσωπικό θα ξεκινήσει άμεσα με δημοσιεύσεις στην επίσημη ιστοσελίδα στο careers.easyjet.com, και με δημοσιεύσεις σε έντυπα.

Επιπρόσθετα εντός της τρέχουσας χρονιάς, και πιο συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο θα προστεθεί το Αμβούργο ως ο νεότερος προορισμός της εταιρείας από το Άμστερνταμ με τη διεξαγωγή 6 εβδομαδιαίων πτήσεων. Οι κρατήσεις και η αγορά θέσεων έχει ξεκινήσει ήδη από τις 17 Ιουλίου.

Σε ότι αφορά την Πορτογαλία εκτελεί δρομολόγια από το 1999 και έχει μεταφέρει πάνω από 3,8 εκατ. επιβάτες κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών. Αυτήν την περίοδο εξυπηρετεί τα αεροδρόμια στις περιοχές Faro, Funchal και Porto ενώ άνοιξε βάση στο αεροδρόμιο Portela της Λισαβόνας το 2012. Το άνοιγμα της βάσης στο Πόρτο με δύο αεροσκάφη εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε 80 άμεσες νέες θέσεις εργασίας για πιλότους και πλήρωμα καμπίνας καθώς και στην ενίσχυση της οικονομίας της περιοχής.

Διαβάστε ακόμα:

Easyjet και Ryanair ηγούνται στον «πόλεμο» των low cost

Tablets, ρομποτικά σκάφη και 3D γυαλιά από την easyJet

Ποια είναι η πιο περιζήτητη θέση στο αεροπλάνο;