Echopolis – Ημέρες Ήχου 2013

Echopolis – Ημέρες Ήχου 2013

Αποκωδικοποιώντας τους ήχους της πόλης.

Το Hellenic American College σε συνεργασία με το Hellenic American University και την Ελληνοαμερικανική Ένωση συμμετέχει στο συνέδριο Echopolis–Ημέρες Ήχου 2013* και παρουσιάζει στους χώρους του, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, από τις 10:30,  ημερίδα αφιερωμένη στον ήχο σε όλες του τις εκφάνσεις, από την μελωδία και το θόρυβο μέχρι την σιωπή.

Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της καταγραφής των ήχων του κέντρου της Αθήνας και οι επιπτώσεις τους σε όσους ζουν και εργάζονται σε αυτό και θα αντιπαραβληθούν με το Παρίσι και τα έργα ηχομόνωσης στην περιφερειακή λεωφόρο της πόλης. Στη συνέχεια, οι παρουσιάσεις θα εστιάσουν περισσότερο στην ψυχολογία: στο πώς τα στοιχεία του χαρακτήρα και οι αξίες του κάθε ατόμου επηρεάζουν τις μουσικές επιλογές του αλλά και στο πώς ο θόρυβος σχετίζεται με το στρες.

Άλλα θέματα της ημερίδας αφορούν: Στις ευεργετικές επιδράσεις της μουσικοθεραπείας, είτε παίζοντας μουσική είτε ακούγοντάς την, στον τρόπο με τον οποίο τα σύγχρονα αστικά τοπία αντικατοπτρίζονται στην κουλτούρα της Rap μουσικής και της Slam ποίησης καθώς και στη σχέση εγκέφαλου, μουσικής και συναισθημάτων μέσω της βιομουσικής.

Το δεύτερο μέρος της ημερίδας είναι αφιερωμένο σε ήχους μελωδικούς, σύγχρονους και πρωτοποριακούς. Έναρξη στις 20.00 με την συναυλία με τίτλο «Sound and Silence, by and around John Cage» με έργα του καινοτόμου μουσικοσυνθέτη. Στην συνέχεια, υπό τον γενικό τίτλο «Soundscapes», θα ερμηνευτούν έργα σπουδαστών του προγράμματος μουσικής του Hellenic American College.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην αγγλική γλώσσα. Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη. Ακολουθεί το πρόγραμμα της ημερίδας.

* Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο Echopolis – Days of Sound 2013 το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 29 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Κακογιάννη θα βρείτε στο http://event2013.sd-med.org