«Έδωσαν τα χέρια» Alitalia – Etihad

REUTERS

«Αγκάθι» οι απολύσεις για την αεροπορική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που αποκτά το 49% των μετοχών του ιταλικού αερομεταφορέα.

Το 49% των μετοχών της Alitalia πρόκειται να αποκτήσει η αεροπορική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Etihad, δίνοντας σημαντική οικονομική «ανάσα» στον ιταλικό αερομεταφορέα.

«Τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της σύμβασης, η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις προϋποθέσεις που έχουν συμφωνηθεί», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο εταιρείες.

«Είναι ένας χρήσιμος γάμος, διότι είναι σαφές, πλέον, ότι πρόκειται για μια ισχυρή βιομηχανική επένδυση, με ουσιαστικές προοπτικές ανάπτυξης για τον αερομεταφορέα μας», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας Μαουρίτσιο Λούπι.

Η όλη συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από την ιταλική δημόσια αρχή κατά των τραστ, ενώ αναμένεται να ξεπερασθούν και οι εντάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχε κάνει σαφές ότι η Etihad δεν μπορεί, βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας να αποκτήσει την πλειοψηφία του πακέτου μετοχών της Alitalia.

Παράλληλα, όμως, πρέπει ακόμη να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των 2.250 εργαζομένων της ιταλικής εταιρίας, σε σύνολο 11.000, τους οποίους η Etihad κρίνει υπεράριθμους.

Σήμερα το ιταλικό συνδικάτο Cgil ανήρτησε στο Διαδίκτυο βίντεο με τις φωτογραφίες εργαζομένων όταν ήταν σε παιδική ηλικία, αναγράφοντας και τους μισθούς τους, οι οποίοι συνήθως δεν ξεπερνούν τα χίλια ευρώ. Οι μέχρι τώρα συναντήσεις της εργοδοσίας με την κυβέρνηση Ρέντσι και τα συνδικάτα δεν έχουν οδηγήσει σε κανένα αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμη:

Κρίσιμη ημέρα για το μέλλον της Alitalia

Προχωρά η εξαγορά της Alitalia από την Etihad