EFG International: Περικοπή 200 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η τράπεζα

EFG International: Περικοπή 200 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η τράπεζα

Στόχος της ελβετικής τράπεζας η μείωση του κόστους.

Η ελβετική ιδιωτική τράπεζα EFG International, η οποία ελέγχεται πλειοψηφικά από τον Σπύρο Λάτση, σχεδιάζει την περικοπή 200 θέσεων εργασίας στο πλαίσιο του στόχου μείωσης του κόστους κατά 30 εκατ. ελβετικά φράγκα το 2016, για να περιορίσει την πτώση της κερδοφορίας της, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Τα λειτουργικά κέρδη και το περιθώριο εσόδων παραμένουν «κάτω από τις προσδοκίες», με τα βασικά καθαρά κέρδη για το δεύτερο εξάμηνο να εμφανίζονται μειωμένα, ανακοίνωσε σήμερα η τράπεζα. Τα υπό διαχείριση στοιχεία ενεργητικού που αποφέρουν έσοδα, αυξήθηκαν σε 83,4 δισ. φράγκα στο τέλος Οκτωβρίου από 80,2 δισ. φράγκα στο τέλος Ιουνίου.

«Η επίδοση κατά το τετράμηνο Ιουλίου – Οκτωβρίου δέχθηκε τη δυσμενή επίδραση από την αβεβαιότητα στην οικονομία και την αγορά, ενώ οι ανησυχίες σχετικά με τις αναδυόμενες αγορές είχαν μεγαλύτερη επίπτωση τον Σεπτέμβριο», αναφέρει η EFG στην ανακοίνωση, προσθέτοντας: «Εάν συνδυασθεί με σημαντικές επενδύσεις-τοποθετήσεις που είναι σε εξέλιξη, τα κέρδη θα συνεχίζουν να συμπιέζονται, με την αδύναμη εικόνα στη λήξη του δεύτερου τριμήνου να αποκτά συνέχεια στο δεύτερο εξάμηνο». Η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 51 εκατ. φράγκων στο πρώτο εξάμηνο.