Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και πολιτικός Γιώργος Αναστασόπουλος

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 16 Ιουλίου, στο νεκροταφείο της Κηφισιάς.

Πέθανε, σε ηλικία 84 ετών, ο Γιώργος Αναστασόπουλος. Δημοσιογράφος και πολιτικός, την περίοδο 1974 έως το 1981 διετέλεσε γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Από τον Σεπτέμβριο του 2004 ήταν ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην UNESCO και από τον Οκτώβριο του 2007 και για δύο έτη πρόεδρος της Γενικής Διάσκεψης της UNESCO. Ήταν απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, ενώ σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Συγκριτικό Δίκαιο στο King’s College στο Λονδίνο.

Εργάστηκε επί 30 χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά, καθώς και στην τηλεόραση. Μεταξύ άλλων, δούλεψε στη «Μεσημβρινή», όπου ήταν διευθυντής, στην «Καθημερινή» και στη «Βραδυνή». Διετέλεσε, επίσης, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ από το 1976 έως το 1984. Ήταν υπηρεσιακός υφυπουργός Προεδρίας και κυβερνητικός εκπρόσωπος στις κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Γεωργίου Ράλλη, ενώ διετέλεσε ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 1984-1999 και εξελέγη τέσσερις φορές (1989-1999) μεταξύ των πρώτων αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το 2002 εξελέγη αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και το 2003 πρόεδρος του δ.σ. του Ελληνοαμερικανικού Επιμορφωτικού Ιδρύματος, που διοικεί τα Κολλέγια Αθηνών και Ψυχικού. Η κηδεία του Γιώργου Αναστασόπουλου θα γίνει την Τρίτη 16 Ιουλίου, στο νεκροταφείο της Κηφισιάς.