Έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας Ρος Περό που είχε διεκδικήσει δύο φορές την προεδρία των ΗΠΑ

Έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας Ρος Περό που είχε διεκδικήσει δύο φορές την προεδρία των ΗΠΑ
ros perot Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
O Περότ είχε διεκδικήσει δύο φορές την προεδρία ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Ο Ρος Περό, ο Τεξανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας που διεκδίκησε, με το ιδιόρρυθμο στιλ του, δύο φορές την προεδρία των ΗΠΑ, πέθανε σήμερα σε ηλικία 89 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο Περό είχε διαγνωστεί με λευχαιμία τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με την εφημερίδα Dallas Morning News.

“Ο Ρος Περό, ο πρωτοπόρος επιχειρηματίας και αγαπημένος σύζυγος, αδελφός, πατέρας και παπούς, πέθανε νωρίς σήμερα το πρωί στο σπίτι του στο Ντάλας, περιστοιχιζόμενος από την αφοσιωμένη οικογένειά του”, ανέφερε η ανακοίνωση της οικογένειας.

Ο Περό ξεκίνησε την καριέρα του ως πωλητής για την εταιρεία IBM. Αφού ίδρυσε δική του εταιρεία, κατάφερε να κάνει περιουσία στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Αποδείχθηκε όμως ταυτόχρονα και ένας αντισυμβατικός πολιτικός, όταν αποφάσισε, το 1992, να κατέβει υποψήφιος για την προεδρία, ως ανεξάρτητος, απέναντι στον Μπιλ Κλίντον και τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο. Κατάφερε να αποσπάσει ποσοστό 18,9% των ψήφων, επωφελούμενος από τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων απέναντι στα δύο μεγάλα κόμματα. Το υψηλό ποσοστό του συνέβαλε στην ήττα του Μπους και τη νίκη του Κλίντον. Μάλιστα, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, οι δημοσκοπήσεις τον έφεραν να προηγείται με ποσοστό 39%.

Διεκδίκησε για άλλη μια φορά την προεδρία των ΗΠΑ, το 1996, όμως έλαβε μόλις 8% τη χρονιά εκείνη.

Το περιοδικό Forbes εκτιμά ότι η περουσία του ανερχόταν στα 4,1 δισεκ. δολάρια.