Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ, Ευάγγελος Σπανός – Είχε προσβληθεί από κορωνοϊό

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ, Ευάγγελος Σπανός – Είχε προσβληθεί από κορωνοϊό
Ï ÅõÜããåëïò Óðáíüò (Ðñüåäñïò ôïõ Ïìßëïõ Åôáéñåéþí Õãåßáò ÂÉÏÉÁÔÑÉÊÇ) ìéëÜ óå óõíÝíôåõîç ôýðïõ ðáßñíïõí ìÝñïò óå óõíÝíôåõîç ôýðïõ ãéá ôç äçìéïõñãßá ôïõ Åõñùðáúêïý êÝíôñïõ ÁíáöïñÜò ãéá ôçí ÁîïíéêÞ êáé ÌáãíçôéêÞ Ôïìïãñáößá óôçí ÊåíôñéêÞ ÌïíÜäá ôçò ÂéïéáôñéêÞò óôçí ÁèÞíá, ÐÝìðôç 12 Íïåìâñßïõ 2009. Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κατέληξε τελικά τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου, ύστερα από μεγάλη μάχη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία, στα 76 του χρόνια.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ, ο οποίος ήταν το 109ο θύμα του ιού στη χώρα, ήταν ένα από τα πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα. Κατέληξε τελικά τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου, ύστερα από μεγάλη μάχη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία, στα 76 του χρόνια.

O Eυάγγελος Σπανός γεννήθηκε το 1943 στη Σίνδο Θεσσαλονίκης και το 1969 πήρε το πτυχίο Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και 10 χρόνια μετά πήρε PhD στην Εργαστηριακή Ενδοκρινολογία, στο Πανεπιστήμιο Λονδίνου. Το 1981 ξεκίνησε την λειτουργία της ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ και πέντε χρόνια μετά δημιουργήθηκε το πρώτο πολυδύναμο διαγνωστικό κέντρο στην Ελλάδα.

Το 2001 έγινε η εξαγορά της πρώτης κλινικής, ενώ το 2013 παρέλαβε το βραβείο του «αυτοδη-μιούργητου επιχειρηματία» από την Ernst & Young. Είχε κυκλοφορήσει τα βιβλία «Εργαστηριακή ενδοκρινολογία», «Κλινική χημεία» και «Εργαστηριακή διαγνωστική».