Έφυγε από τη ζωή στα 94 του χρόνια ο Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ

Έφυγε από τη ζωή στα 94 του χρόνια ο Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ
(FILES) Harrods department store owner Mohamed Al Fayed arrives at the London High Court, 27 July 2007, for the preliminary hearing ahead of the coroner's inquest into the death of princess Diana. Tycoon Mohamed Al-Fayed, a controversial billionaire and the father of Dodi who was killed along with Princess Diana in 1997, has died aged 94 his family said in a statement Friday, September 1, 2023. (Photo by SHAUN CURRY / AFP) Photo: AFP
Μέχρι το τέλος της ζωής του, ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας πίστευε ότι πίσω από το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή του γιου του και της πριγκίπισσας Νταϊάνα βρίσκονται το βρετανικό παλάτι και η κυβέρνηση.

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, πρώην ιδιοκτήτης του διάσημου καταστήματος του Harrods στο Λονδίνο, του οποίου ο γιος σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, έφυγε από τη ζωή στα 94 του χρόνια, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο Αλ Φαγιέντ, ένας αυτοδημιούργητος Αιγύπτιος επιχειρηματίας που υπήρξε επίσης πρώην ιδιοκτήτης της ομάδας ποδοσφαίρου Fulham, είχε σοκαριστεί από τον θάνατο του γιου του, Ντόντι Φαγιέντ, στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι μαζί με την πριγκίπισσα Νταϊάνα πριν 26 χρόνια. Ξόδεψε το υπόλοιπο της ζωής του σε πένθος για την απώλεια και σε αγώνα ενάντια στο βρετανικό καθεστώς που κατηγόρησε για τους θανάτους τους.

“Η κυρία Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, τα παιδιά και τα εγγόνια της επιθυμούν να επιβεβαιώσουν ότι ο αγαπημένος σύζυγός της, πατέρας και παππούς τους, Μοχάμεντ, έφυγε ήρεμα από τη ζωή λόγω γήρατος την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023,” αναφέρει η οικογένειά του σε δήλωση που εξέδωσε η ομάδα της Fulham. “Απόλαυσε μια μακρά και ικανοποιητική σύνταξη περιτριγυρισμένος από αγαπημένους ανθρώπους.”

Ο Αλ Φαγιέντ ήταν πεπεισμένος ότι ο Ντόντι και η Νταϊάνα είχαν σκοτωθεί σε συνωμοσία που είχε εξασφαλίσει ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Επέμενε ότι η βασιλική οικογένεια είχε διοργανώσει το ατύχημα επειδή δεν άρεσε η σχέση της Νταϊάνα με έναν Αιγύπτιο.

Ο Αλ Φαγιέντ υποστήριξε ότι η Νταϊάνα ήταν έγκυος και σχεδίαζε να παντρευτεί τον Ντόντι και ότι η βασιλική οικογένεια δεν μπορούσε να ανεχθεί την πριγκίπισσα να παντρευτεί έναν Μουσουλμάνο.

Το 2008, ο Αλ Φαγιέντ δήλωσε σε μια έρευνα ότι η λίστα των υποτιθέμενων συνωμοσιολόγων περιλάμβανε τον Φίλιππο, τότε πρίγκιπα Κάρολο, τον πρώην πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, την αδελφή της Νταϊάνα, Σάρα ΜακΚόρκοντεϊλ, δύο πρώην αρχηγούς της αστυνομίας του Λονδίνου και την CIA.

Η έρευνα κατέληξε ότι η Νταϊάνα και ο Ντόντι πέθαναν λόγω των ανεύθυνων ενεργειών του οδηγού τους και των φωτογράφων που κυνηγούσαν το ζευγάρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: