Ευκαιρία σε δέκα νέα ταλέντα να ξεκινήσουν την καριέρα τους στην Wind Ελλάς

Ευκαιρία σε δέκα νέα ταλέντα να ξεκινήσουν την καριέρα τους στην Wind Ελλάς

Ξεκινά ο 2ος κύκλος του  WIND Young Talents – Graduate Trainee Program.

Την ευκαιρία να ενταχθούν στην αγορά εργασίας δίνει σε δέκα νέους ηλικίας έως και 28 ετών η WIND Ελλάς μέσω του επιτυχημένου προγράμματος WIND Young Talents – Graduate Trainee Program που τρέχει για δεύτερη φορά στη χώρα μας.

Σε μια περίοδο που η ανεργία “χτυπάει κόκκινο” και το φαινόμενο της οικονομικής μετανάστευσης έχει την τιμητική του, ο γνωστός τηλεπικοινωνιακός όμιλος στηρίζει έμπρακτα τους νέους μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο.

Η κατάθεση αιτήσεων ενδιαφέροντος στο πρόγραμμα επαγγελματικής σταδιοδρομίας που αφορά σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, είναι ανοιχτή έως και τις 7 Μαΐου 2017 στο www.windyoungtalents.gr.

Όπως ανέφερε σε ομιλία της η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Wind Ελλάς, Ιωάννα Τσίτουρα, ο πρώτος κύκλος του προγράμματος ξεκίνησε μετά την επιβολή των capital controls και προσέλκυσε περισσότερους από 1200 υποψηφίους, το 43% εκ των οποίων είχε σπουδές στο εξωτερικό και πρότερη εργασιακή εμπειρία, γεγονός που υπογραμμίζει την επιδίωξη των νέων να διεκδικήσουν μια θέση σε μια “παγωμένη” αγορά εργασίας. “Ξεκινήσαμε το δεύτερο κύκλο σπουδών θέλοντας ως εταιρεία να δώσουμε το παράδειγμα σε σχέση με την ευθύνη που έχουμε απέναντι στους νέους που προσπαθούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην αγορά εργασίας”.

Η κα Τσίτουρα επεσήμανε ότι οι προσλήψεις στο πρόγραμμα διάρκειας 18 μηνών θα ξεκινήσουν αρχές Ιουλίου και τα νέα μέλη του ομίλου θα έχουν να επιλέξουν μεταξύ τριών κατευθύνσεων: technology, commercial και business. Επεσήμανε δε ότι από την πρώτη μέρα απασχόλησής τους θα πληρώνονται κανονικά και θα απολαμβάνουν τις ίδιες παροχές με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της Wind Hellas. “Είμαστε από τις εταιρείες που μέσα στην κρίση δεν προέβησαν σε καμία περικοπή μισθού. Τα παιδιά πληρώνονται από την πρώτη μέρα και μονιμοποιούνται μετά το 18μηνο. Σήμερα ο μέσος μισθός στην εταιρεία ξεπερνά τα 1650 ευρώ” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρούσα στη συνέντευξη Τύπου ήταν και η Managing Director Greece του Kariera.gr, Μαντώ Πατσαούρα, η οποία εστίασε στη σημασία ύπαρξης προγραμμάτων προσέλκυσης ταλέντων σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει τις τάσεις για τους νέους εργαζόμενους στην ελληνική αγορά εργασίας, η κα Πατσαούρα υπογράμμισε τη δυσκολία εντοπισμού ταλέντων λόγω των πολλών βιογραφικών  που δέχονται οι εταιρείες μέσα στην κρίση. “ Η πρόκληση στις μέρες μας είναι πώς μπορούν οι εργοδότες  να γίνουν πιο ελκυστικοί προκειμένου να προσελκύσουν το προσωπικό που θέλουν. Σύμφωνα με έρευνες  6 στους 10 εργοδότες στην Ελλάδα δυσκολεύονται να καλύψουν θέσεις εργασίας, καθώς η κατάρτιση και οι δεξιότητες των υποψήφιων δεν επαρκούν”.

Πρόσθεσε δε πως μεγαλύτερη ζήτηση καταγράφουν ειδικότητες που έχουν σχέση με τις πωλήσεις, την πληροφορική αλλά και την εξυπηρέτηση πελατών. “Το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον απαιτεί ανθρώπινο δυναμικό με υψηλά προσόντα και δεξιότητες, έτοιμο να ανταποκριθεί στις σημερινές αλλά και μελλοντικές προκλήσεις. Τα ολοκληρωμένα προγράμματα προσέλκυσης και ανάπτυξης ταλέντων επενδύουν στη δυναμική και τις προοπτικές της νέας γενιάς, προετοιμάζοντάς την για την επόμενη μέρα της αγοράς εργασίας”

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα ανθρώπινου δυναμικού της WIND επέλεξε για πρώτη φορά να εντάξει στο πλαίσιο αξιολόγησης των υποψήφιων του β’ κύκλου Young Talents, το Serious Play. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό online παιχνίδι  που έχει δημιουργήσει η ελληνική Startup Owiwi το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους υποψηφίους να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους και τη στρατηγική τους μέσα από το παιχνίδι. Εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι  το γεγονός ότι η διαχείριση και αξιολόγηση όλων των αιτήσεων θα γίνει από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της WIND μέσω της πλατφόρμας  της Workable.

Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να έχουν άμεση επικοινωνία με την εταιρεία για θέματα που αφορούν στην διαδικασία ενώ αυτοί που θα περάσουν από τα κέντρα αξιολόγηση ς θα λάβουν feedback από τη WIND ανεξάρτητα από το αν θα επιλεγούν ή όχι στο επόμενο στάδιο, παίρνοντας έτσι πολύτιμη πληροφορία από έναν μεγάλο εργοδότη για το επαγγελματικό τους προφίλ.