Ευκαιρίες στην κρίση βλέπει η Βενέτης

Ευκαιρίες στην κρίση βλέπει η Βενέτης

Εγκαινιάστηκε το κατάστημα «Βενέτης 1948» στην πλ. Ομονοίας - Κερδοφορία 1,3 εκατ. ευρώ και νέες επενδύσεις για τις επόμενες χρονιές για την εταιρεία.

Τα εγκαίνια του καταστήματος «Βενέτης 1948» στη θέση του ιστορικού ΝΕΟΝ στην πλατεία Ομονοίας διεξήγαγε σήμερα η εταιρεία Βενέτης, η οποία συνεχίζει τις επενδύσεις με στόχο την επέκταση του δικτύου των καταστημάτων της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, η εταιρεία επιδιώκει να ξαναδώσει ζωή στην ιστορική πλατεία Ομονοίας και να συμβάλει στην αναζωπύρωση της επιχειρηματικής κίνησης στο υποβαθμισμένο κέντρο της Αθήνας. Στο πλαίσιο αυτό δημιούργησε στο ιστορικό κτίριο του ΝΕΟΝ, στην Ομόνοια, το κατάστημα «ΒΕΝΕΤΗ 1948». Η επένδυση ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ και το κατάστημα εκτείνεται σε 1.200 τμ. Επίσης, η εταιρεία σχεδιάζει τη λειτουργία δύο ακόμη καταστημάτων της αλυσίδας στην πλατεία Ομονοίας, στα κτίρια του Τσίλερ, Μπάγκειον και Μέγας Αλέξανδρος.

«Η Ομόνοια είναι πλατεία- σύμβολο για την Αθήνα. Το να πλημμυρίσει και πάλι ζωή, ήταν από την πρώτη στιγμή κύριο μέλημά μας. Όχι μόνο η Ομόνοια αλλά και κάθε ιστορική μεγάλη πλατεία, που είχε υποφέρει από την εγκατάλειψη. Δώσαμε κίνητρα στις επιχειρήσεις να επιστρέψουν και αυτές με τη σειρά τους να γίνουν πόλος έλξης για τους πολίτες. Όπως είναι σε εξέλιξη και η προσπάθειά μας, η Ομόνοια να εξελιχθεί σε κέντρο καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας. Το επιχειρηματικό εγχείρημα της εταιρείας Βενέτης θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό για την περιοχή», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα στην πλατεία Ομονοίας.

Διαβάστε ακόμη: Η τρίτη επιστροφή του ΝΕΟΝ

Η εταιρεία Βενέτης έχει αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο 70 καταστημάτων, που φέρουν την επωνυμία «ΒΕΝΕΤΗ». Από τα 70 καταστήματα τα 30 είναι «ΒΕΝΕΤΗ FOOD HALL», τα τρία «ΒΕΝΕΤΗ 1948» και τα υπόλοιπα οι κλασικοί φούρνοι «ΒΕΝΕΤΗ». Το πλάνο της εταιρείας προβλέπει, τα επόμενα δύο χρόνια, τη λειτουργία 20 νέων σημείων, που αναμένεται να φτάσουν τα 100 μέχρι το 2016.

Στο πλαίσιο της δυναμικής της πορείας η εταιρεία, σύμφωνα με τον κ. Μονεμβασιώτη, αναπτύσσεται και στο εξωτερικό και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την ανάπτυξη καταστημάτων στις αγορές της Κίνας, της Ρωσίας, της Αγγλίας και της Γαλλίας.

Εκτός από την ανάπτυξη νέων καταστημάτων, τα επενδυτικά πλάνα της εταιρείας περιλαμβάνουν μεταφορά μέρους της παραγωγικής της διαδικασίας σε νέα μονάδα στη Βοιωτία, με νέες γραμμές παραγωγής. Η νέα μονάδα, επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ, αναμένεται να λειτουργήσει το 2015.

Το 2013 οι λιανικές πωλήσεις σε όλα τα σημεία πώλησης με το σήμα ΒΕΝΕΤΗΣ αναμένεται να φτάσουν τα 47 εκατ. ευρώ, έναντι 40 εκατ. ευρώ που ήταν το 2012 σημειώνοντας αύξηση 18%. Ο τζίρος της μητρικής εταιρείας ΒΕΝΕΤΗΣ ΑΒΕΕΤ εκτιμάται να φτάσει τα 23,550 εκατ. ευρώ, έναντι 20,3 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι, παρουσιάζοντας αύξηση 16%. Η κερδοφορία της εταιρείας αναμένεται να ανέλθει σε 1,3 εκατ. ευρώ, έναντι 986.000 ευρώ που ήταν το 2012 σημειώνοντας αύξηση 31,7%.

Σύμφωνα με τον κ. Μονεμβασιώτη, η εταιρεία έχει μειώσει από πέρυσι τις τιμές σε 200 προϊόντα της ως και 18%, ενώ θα συνεχίσει την ίδια τακτική. Επίσης αναφέρθηκε ότι η εταιρεία δημιουργεί διαρκώς νέες θέσεις εργασίας, δεν έκανε καμία μείωση στο προσωπικό της, ενώ η μητρική εταιρεία Βενέτης ΑΒΕΕΤ συνεχίζει να τηρεί τη μηδενική μείωση των αποδοχών των εργαζομένων της.

Τέλος, σημειώνεται ότι στον χώρο του μεσοπατώματος αλλά και στο υπόλοιπο κατάστημα «ΒΕΝΕΤΗ 1948» στην πλατεία Ομονοίας φιλοξενείται η έκθεση «ΑΘΗΝΑ 1865-1970» από το φωτογραφικό αρχείο του Μουσείου Μπενάκη, που έχει ως θέμα την ιστορία της πλατείας και του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Η έκθεση θα έχει διάρκεια μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου 2014.

Διαβάστε ακόμη: Στα Χόντος Παλλάς μπαίνουν τα super market Μαρινόπουλος