Εφορία: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες πρέπει να τακτοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους

Εφορία: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες πρέπει να τακτοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους
Photo: pixabay.com
Όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις που πρέπει να κλείσουν οι πολίτες μέχρι το τέλος του έτους.

Μια σειρά από φόρους θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι το τέλος του έτους φορολογούμενοι και επιχειρήσεις, σύμφωνα με τα βεβαιωθέντα ποσά, τόσο του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, όσο και του ΕΝΦΙΑ, αλλά και των τελών κυκλοφορίας.

Με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, οι πληρωμές ανάλογα με την κατηγορία φόρων διαμορφώνεται ως εξής:

  1. ΕΝΦΙΑ: Την όγδοη δόση του ΕΝΦΙΑ, ενώ ακολουθούν ακόμα δύο δόσεις με την τελευταία να καταβάλλεται έως το τέλος Φεβρουαρίου 2023. Όσοι αδυνατούν να εξοφλήσουν τις δόσεις έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν την οφειλή τους στην πάγια ρύθμιση ή να την πληρώσουν με πιστωτική κάρτα σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.
  2. Φόρος εισοδήματος
  3. Επιστρεπτέα προκαταβολή: Επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που έλαβαν επιστρεπτέα προκαταβολή υποχρεούνται μηνιαίως στην αποπληρωμή της δόσης που τους αναλογεί.
  4. Τέλη Κυκλοφορίας: Έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ τα τέλη κυκλοφορίας για το 2023. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν προθεσμία έως τις 31 Δεκεμβρίου να πληρώσουν τα τέλη που αναλογούν στο αυτοκίνητο ή στην μοτοσικλέτα προκειμένου να αποφύγουν τα «τσουχτερά» πρόστιμα. Τα τέλη είναι στα ίδια επίπεδα με το περυσινό έτος, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εκπλήξεις για τους ιδιοκτήτες.
  5. ΦΠΑ: 3,132 δισ. ευρώ για ΦΠΑ για αγορές αγαθών και παροχή υπηρεσιών.