Εφοριακός καλείται να πληρώσει πρόστιμο 113.656 ευρώ

Εφοριακός καλείται να πληρώσει πρόστιμο 113.656 ευρώ

Βαριά καμπάνα για αδήλωτα εισοδήματα από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Τσουχτερό πρόστιμο ύψους 113.656,47 ευρώ καταλόγισε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε εφοριακό υπάλληλο, προϊσταμένη ελεγκτικού τμήματος, η οποία έχει συνταξιοδοτηθεί. Ειδικότερα, οικονομικός επιθεωρητής πραγματοποίησε έλεγχο στις δηλώσεις πόθεν έσχες της εφοριακού για το χρονικό διάστημα 1995- 2004 και της καταλόγισε το ποσό των 419.538,97 ευρώ, που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί από τα εισοδήματά της. Η έκθεση του επιθεωρητή διαβιβάστηκε στον υφυπουργό Οικονομικών, ο οποίος τη διαβίβασε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για καταλογισμό του ποσού. Όμως, το ποσό αυτό στη συνέχεια περιορίστηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο στις 113.656,47 ευρώ.

Η εφοριακός είχε ατομικούς αλλά και με συγγενικά της πρόσωπα κοινούς λογαριασμούς (με τη μητέρα της, τις αδελφές της, κλπ) σε πέντε τράπεζες, με καταθέσεις σε διάφορα νομίσματα (ευρώ, δολάρια, ελβετικά φράγκα, κλπ).

Διαβάστε ακόμη: Τέλος στα τεκμήρια για μισθωτούς και συνταξιούχους

Η εφοριακός δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την προέλευση του επίμαχου ποσού, με συνέπεια να εκδοθεί καταλογιστική πράξη από το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο.

Εξάλλου, από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών η εφοριακός κρίθηκε αθώα για το αδίκημα της υποβολής ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες του έτους 2004 και για τις δηλώσεις των ετών 2001- 2002 έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος της, λόγω παραγραφής.

Διαβάστε επίσης: Χάνουμε 10 δισ. ευρώ ετησίως λόγω υπεφορολόγησης