Εύσημα από το Βερολίνο στην Ελλάδα

Εύσημα από το Βερολίνο στην Ελλάδα

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών αναφέρει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο.

O επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Mάρσελ Φράτσερ σε συνέντευξή του στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa εκτιμά ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε καλό δρόμο. «Το γεγονός ότι επικρατεί για την ώρα σχετική ηρεμία, το αποτιμώ ως σημάδι επιτυχίας», είπε ο γερμανός οικονομολόγος συμπληρώνοντας: «Αυτό σημαίνει ότι όλα έχουν πάρει το δρόμο τους. Είναι βέβαια παράλληλα σαφές ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να υλοποιηθούν».

Ο γερμανός οικονομολόγος δήλωσε εντούτοις ότι εξαιρετικά προβληματικό παραμένει το γεγονός ότι το χρέος της χώρας είναι πολύ υψηλό. Η χώρα, όπως σημειώνει το dpa, είναι υπερχρεωμένη και μόλις το καλοκαίρι έλαβε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας ύψους 86 δις ευρώ, με τη δέσμευση να φέρει εις πέρας μεταρρυθμίσεις και να επιβάλει περικοπές. Στο μεταξύ το αν η Ελλάδα τελικά καταφέρει να λάβει μια ελάφρυνση του χρέους της παραμένει ακόμη αμφίβολο.

«Το ύψος του χρέους είναι ένα πολύ σημαντικό μέγεθος», υπογράμμισε σχετικά ο Μαρσέλ Φράτσερ. «Πιστεύω ότι αυτό θα είναι και το πιο πολύπλοκο πρόβλημα των επόμενων μηνών: από τη μια πλευρά να απομειωθεί σημαντικά το ελληνικό χρέος και παράλληλα να δοθούν κίνητρα στην Ελλάδα για την υλοποίηση του προγράμματος» τόνισε ο γερμανός ειδικός.

Πηγή: deutsche welle