Έφτασε η απάντηση της τρόικας στις προτάσεις της κυβέρνησης

Έφτασε η απάντηση της τρόικας στις προτάσεις της κυβέρνησης

Οι δανειστές ζητούν περισσότερες διευκρινήσεις και μεγαλύτερες δεσμεύσεις.

Περισσότερες διευκρινίσεις στα δημοσιονομικά , αλλά και μεγαλύτερες δεσμεύσεις στα διαρθρωτικά μέτρα ζητά με ηλεκτρονικό μήνυμα, που απέστειλε σήμερα στην ελληνική κυβέρνηση η τρόικα.

Σχετική συζήτηση μεταξύ των δύο μερών αναμένεται -μέσω τηλεδιάσκεψης- εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν αποκλείεται η έλευση των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα περί τα τέλη της εβδομάδας.

«Η διαπραγμάτευση γίνεται και είναι σκληρή» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στο Μέγκα ενώ, στον ίδιο σταθμό, ο Χρήστος Πρωτόπαπας εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ξεκολλάει η συζήτηση».

Ωστόσο, όπως έλεγαν στελέχη της Χαρ. Τρικούπη, αν η τρόικα ζητάει διευκρινίσεις θα τις δώσουμε, ίσως σε μια τηλεδιάσκεψη, η οποία μπορεί να γίνει το απόγευμα. Έλεγαν, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερό στη θέση του περί μη λήψης νέων μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα.

Ντάισελμπλουμ: Oπωσδήποτε συμφωνία με την τρόικα
«Θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει συμφωνία μεταξύ τρόικας και Αθήνας τις επόμενες ημέρες. Στην αντίθετη περίπτωση το ρίσκο είναι μεγάλο και δεν θα μπορέσουμε να λάβουμε αποφάσεις για την Ελλάδα στο Eurogroup της επομένης εβδομάδας» εκτιμά ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, με δήλωσή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, ερωτηθείς για τη λύση που θα επιλεγεί για την Ελλάδα μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, ο κ.Ντάισελμπλουμ απέφυγε να απαντήσει, παραπέμποντας στο Eurogroup της επομένης εβδομάδας.