Έφτασε η ώρα να τα πουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες από κοντά για το Ταμείο Ανάκαμψης

Έφτασε η ώρα να τα πουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες από κοντά για το Ταμείο Ανάκαμψης
epa08235331 A general view shows European Union leaders during the second day of a special European Council summit in Brussels, Belgium, 21 February 2020. EU heads of state or government gather for a special meeting to discuss the EU’s long-term budget for 2021-2027. EPA/YVES HERMAN / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ανακοινώθηκε η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για τις 17-18 Ιουλίου με στόχο να βρεθεί συμφωνία για τα μέτρα κατά της επιδημίας.

Έκτακτη ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των 27 χωρών μελών θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Ιουλίου με στόχο την επίτευξη συμφωνίας επί του σχεδίου ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Θα είναι η πρώτη σύνοδος κορυφής που διεξάγεται από την αρχή της πανδημίας, τον Μάρτιο, με την φυσική παρουσία των συμμετεχόντων.

Μία ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής μέσω τηλεδιάσκεψης την περασμένη εβδομάδα έδωσε την ευκαιρία να εκτεθούν οι διαφορές των απόψεων των ευρωπαίων ηγετών για το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης. Ο στόχος είναι η υιοθέτησή του μέχρι το τέλος του Ιουλίου.