Έφτασε ήδη το τέλος της τρελής κούρσας πωλήσεων για το Apple Watch;

Έφτασε ήδη το τέλος της τρελής κούρσας πωλήσεων για το Apple Watch;
Photo:

Παρά την πτώση κατά 90% στις online παραγγελίες του Apple Watch στις ΗΠΑ, οι αναλυτές παραμένουν αισιόδοξοι.  

Το Apple Watch πραγματοποίησε την πιο επιτυχημένη πρεμιέρα για μια κατηγορία προϊόντος στην ιστορία της Apple. Μήπως όμως έχει φτάσει η ώρα να μπει ένα απότομο φρένο σε αυτή την εντυπωσιακή πορεία των πωλήσεων; Σύμφωνα με την Slice Intelligence, αυτό μόλις συνέβη.

Η εταιρεία που συγκεντρώνει πληροφορίες από 2,5 ηλεκτρονικά καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες παρατήρησε μια απότομη πτώση των παραγγελιών του έξυπνου ρολογιού της Apple. Σύμφωνα με την έκθεσή της, οι παραγγελίες  κατρακύλησαν από τις σχεδόν 35.000 στις 13 Απριλίου στις 2.500 την 1η Ιουλίου. Μια πτώση 90% μέσα σε μόλις δυόμισι μήνες!

Τα στατιστικά της Slice δεν περιλαμβάνουν τις πρώτες τρεις ημέρες κυκλοφορίας του Apple Watch όπου, όπως συμβαίνει παραδοσιακά στις αντίστοιχες περιπτώσεις, παρατηρήθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός παραγγελιών. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες σημειώθηκαν 1,3 εκατομμύρια παραγγελίες κατά την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας, στις 10 Απριλίου.

Τα δεδομένα δείχνουν επίσης πως η σπορ έκδοση του ρολογιού πούλησε περισσότερο από τις άλλες δύο, την απλή και την πολυτελή, αλλά η πτώση των πωλήσεων παραμένει κοινή και για τα τρία μοντέλα.

Πάντως, οι παρατηρήσεις της Slice δεν δείχνουν να ανησυχούν όλους τους αναλυτές. «Πρόκειται στην πραγματικότητα για έναν συνηθισμένο κύκλο στις καταναλωτικές αγορές», ανέφερε στο CNNMoney ο Ben Bajarin, κύριος αναλυτής της Creative Strategies, που στρέφει το βλέμμα του προς την μεγάλη αγορά της Κίνας όπου η ζήτηση παραμένει υψηλή.

Οι αναλυτές, άλλωστε, θεωρούν πως το Apple Watch μπορεί να επιτύχει ένα σύνολο έως και 5 εκατομμυρίων πωλήσεων μόνο στο πρώτο τρίμηνο, ενώ τονίζουν πως ο μήνας καταλύτης για τις πωλήσεις του θα είναι ο Σεπτέμβριος. Όπως συμπεραίνουν από τις διάφορες αναλύσεις, υπάρχουν σήμερα πολλοί καταναλωτές που επιλέγουν να εγκαταλείψουν τις συσκευές με συστήματα Android και Windows για αυτές της Apple. Οι περισσότεροι, ωστόσο, επιλέγουν να μην αποκτήσουν ταυτόχρονα δύο διαφορετικές συσκευές της Apple, επιλέγοντας να ξεκινήσουν με ένα iPhone και στη συνέχεια να αποκτήσουν και ένα Apple Watch.

H έρευνα της Slice αφορά αποκλειστικά τις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι τις υπόλοιπες 15 χώρες όπου είναι διαθέσιμο το νέο ρολόι της Apple. Σίγουρα θα έχουμε κάποια πιο σίγουρα αποτελέσματα για την εμπορική προώθηση του στην επόμενη έκθεση οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου, που αναμένεται από την Apple στις 21 Ιουλίου.