Εγκατέλειψε τη μάχη για τον Λευκό Οίκο ο Κάνιε Γουέστ- Ετοιμάζεται για το 2024

Εγκατέλειψε τη μάχη για τον Λευκό Οίκο ο Κάνιε Γουέστ- Ετοιμάζεται για το 2024
epa08528689 (FILE) - US rapper Kanye West attends the 2020 Vanity Fair Oscar Party following the 92nd annual Academy Awards ceremony, in Beverly Hills, California, USA, 09 February 2020 (reissued 05 July 2020). West announced on twitter that he was 'running for president of the United States'. The US will hold presidential elections on November 3, 2020. EPA/RINGO CHIU Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο τραγουδιστής και σχεδιαστής μόδας εμφανίστηκε αργά το απόγευμα της ημέρας των εκλογών, για να παραδεχτεί ότι τερματίζει την υποψηφιότητά του, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι... ετοιμάζεται για το 2024.

Ο ράπερ Κάνιε Γουέστ ψήφισε χθες τον εαυτό του για επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ έπειτα από μια απίθανη εκστρατεία που χαρακτηρίστηκε από ανακόλουθες δηλώσεις, οι οποίες μάλιστα προκάλεσαν ανησυχία για την κατάσταση της ψυχικής του υγείας, και εικασίες ότι πιθανόν να αποσπάσει κάποιες από τις ψήφους Αφροαμερικανών από τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν.

Αργά χθες το απόγευμα ο τραγουδιστής και σχεδιαστής μόδας εμφανίστηκε για να παραδεχτεί ότι τερματίζει την υποψηφιότητά του, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχει εκπληρώσει ακόμη την φιλοδοξία του.

Έχει βραβευτεί 21 φορές με Γκράμι και το 2018 ανακοίνωσε ότι είναι διπολικός.

Χθες, ανάρτησε μια φωτογραφία του ιδίου μπροστά από έναν εκλογικό χάρτη με τα τελευταία αποτελέσματα συνοδευόμενη από την φράση: «WELP KANYE 2024» (ένα ρήμα της αργκό από την συγχώνευση δύο άλλων ρημάτων, του «well» και του «help»), υπονοώντας έτσι ότι πιθανόν να είναι υποψήφιος πρόεδρος και στο μέλλον.

Ο Γουέστ ψήφισε στην πολιτεία του Γουαϊόμινγκ και δήλωσε: «Σήμερα ψηφίζω για πρώτη φορά στην ζωή μου για Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι κάποιος τον οποίο εμπιστεύομαι απόλυτα… εγώ», έγραψε σε άλλη του ανάρτηση στο Twitter.

Ο Γουέστ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του τον Ιούλιο. Ωστόσο, το όνομά του δεν εμφανιζόταν στα ψηφοδέλτια σε πολλές πολιτείες καθώς δεν είχε προλάβει την προθεσμία για να εγγραφεί.

Ο 43χρονος Γουέστ στο παρελθόν είχε εκφράσει την υποστήριξή του προς τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η σύζυγός του, η Κιμ Καρντάσιαν, δεν φάνηκε να στηρίζει την υποψηφιότητά του. Δεν έκανε καμία σχετική δήλωση δημοσίως και χθες έκανε retweet ένα μήνυμα για τις τηλεφωνικές γραμμές για τους ψηφοφόρους, το οποίο πρώτη είχε γράψει στο Twitter η υποψήφια αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις.

Ο Γουέστ επένδυσε 6,7 εκατομμύρια δολάρια στην εκστρατεία του, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής, και σε ένα πρόσφατο βίντεό του μιλούσε εμφατικά για την θρησκεία και τις οικογενειακές αξίες.