Εγκαίνια για το πρώτο αιολικό πάρκο της INTRAKAT στη Βοιωτία

REUTERS

Το κόστος της πρώτης σημαντικής επένδυσης του Ομίλου στον τομέα της αιολικής ενέργειας ανήλθε σε 30 εκατ. ευρώ.

Τα εγκαίνια αιολικού πάρκου της εταιρείας Α. Κατσέλης Ενεργειακή ΑΕ, μέλος του Ομίλου INTRAKAT, στον Κιθαιρώνα του Νομού Βοιωτίας πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επένδυση της INTRAKAT, μέλος του Ομίλου Intracom Holdings, στον τομέα της αιολικής ενέργειας. Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανήλθε σε περίπου 30 εκατ. ευρώ και καλύφθηκε από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό. Το έργο δεν λαμβάνει κρατική επιχορήγηση.

Το πάρκο κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από την INTRAKAT ως έργο με το «κλειδί στο χέρι» (turn key project).

Το αιολικό πάρκο ισχύος 21 MW αποτελείται από επτά ανεμογεννήτριες τύπου Ε-82 της γερμανικής εταιρείας ENERCON ισχύος 3,0MW η κάθε μια. Λειτουργεί ως αυτόνομη μονάδα παραγωγής ενέργειας, ενώ παράλληλα έχει συναφθεί με την ΔΕΗ αποκλειστική συμφωνία πώλησης για περίοδο 20 ετών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η οποία εξασφαλίζει το ανταποδοτικό τέλος καθώς και την δέσμευση για πώληση της παραγόμενης ενέργειας στη ΔΕΗ.

Στόχος του Ομίλου INTRAKAT είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, να ενισχύσει σταδιακά το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), που προσφέρουν προοπτικές ανάπτυξης, καθώς βάσει κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του εθνικού σχεδίου δράσης, μέχρι το 2020 η Ελλάδα πρέπει να παράγει 20% της συνολικής της ενέργειας, από πηγές φιλικές προς το περιβάλλον.