Εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank ύψους 800 εκατ. ευρώ

Εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank ύψους 800 εκατ. ευρώ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To πράσινο φως για τη σχεδιαζόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. εύρω έδωσε η Γενική Συνέλευση στη διοίκηση της Alpha Bank. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της τράπεζας, Βασίλης Ράπανος, και ο διευθύνων σύμβουλος, Βασίλης Ψάλτης, παρουσίασαν τις βασικές πτυχές του σχεδίου Tomorrow, το οποίο μειώνει δραστικά τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) και ενισχύει τα κεφάλαια του ομίλου.

Κατά τ’ άλλα, όπως είναι γνωστό, η ΑΜΚ θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικασίας bookbuilding σε διεθνείς θεσμικούς επενδυτές και ταυτόχρονης δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα, με στόχο την ολοκλήρωση έως τα μέσα Ιουλίου. Η Alpha Bank, αν και έχει αναφέρει ότι δικαιώματα προτίμησης δεν θα υπάρξουν, θα δοθεί προτεραιότητα στους υφιστάμενους μετόχους.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, μεταξύ των βασικών θεσμικών μετόχων της τράπεζας είναι ο Όμιλος Vanguard, η Capital Research, η BlackRock και η νορβηγική Norges Bank, ενώ ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο Schroders ανακοίνωσε πρόσφατα ότι κατείχε το 5,08% των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου της Alpha Bank.

Επισημαίνεται πως ένα 7% έχει το family office του γνωστού Αμερικανού επενδυτή Τζον Πόλσον.