Εγκρίθηκε από την ΕΕ η εξαγορά της Tiffany από τη Louis Vuitton

Εγκρίθηκε από την ΕΕ η εξαγορά της Tiffany από τη Louis Vuitton
epa08024204 A man walks by a Tiffany & Co shop on the Champs Elysees in Paris, France, 25 November 2019. According to reports on 25 November 2019, French luxury group LVMH is buying US jewelry chain Tiffany & Co for a USD 16.2 billion, its biggest-ever acquisition EPA/YOAN VALAT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Η προτεινόμενη συγχώνευση δεν θα επιφέρει προβλήματα ανταγωνισμού», σημειώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, σύμφωνα με τον κανονισμό συγκεντρώσεων της ΕΕ, την απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου της Tiffany & Co. («Tiffany») με έδρα στις ΗΠΑ από την LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton («LVMH») με έδρα στη Γαλλία.

Η Tiffany και η LVMH παράγουν και πωλούν προϊόντα πολυτελείας σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά οι δραστηριότητές τους επικαλύπτονται κυρίως στον τομέα των κοσμημάτων.

Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη συγχώνευση δεν θα επιφέρει προβλήματα ανταγωνισμού, λόγω των μέτριου μεγέθους των μεριδίων αγοράς που θα έχει η ενοποιημένη οντότητα, της παρουσίας σημαντικού αριθμού τρίτων προμηθευτών και της πρόσφατης εισόδου πολλών νέων ανταγωνιστών.

Η Επιτροπή έκρινε επίσης ότι οι κάθετοι δεσμοί μεταξύ των δραστηριοτήτων της LVMH και της Tiffany δεν είναι πιθανό να περιορίσουν τον ανταγωνισμό, δεδομένης της περιορισμένης ικανότητας και των περιορισμένων κινήτρων για επιδείνωση των εμπορικών όρων που παραχωρούνται στους ανταγωνιστές λιανεμπόρους για τα προϊόντα της Tiffany και τα άλλα προϊόντα της LVMH.

Επιπλέον, η ενοποιημένη οντότητα δεν φαίνεται πιθανό να συμμετάσχει σε διασταυρούμενες διαπραγματεύσεις και άλλες στρατηγικές μεγάλης κλίμακας σε βάρος των καταναλωτών.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, η συναλλαγή εξετάστηκε στο πλαίσιο της συνήθους διαδικασίας ελέγχου των συγκεντρώσεων.